Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: DAVID LIDSTRÖM HULTÉN
Bild: DAVID LIDSTRÖM HULTÉN

Lias Andersson tröstmålade för Rangers

New York Rangers rivstartade försäsongen i NHL med en rivalmatch mot New Jersey Devils. Då klev Lias Andersson fram och visade att han vill ha en större roll i laget kommande säsong.
– Jag har haft en lyckad sommar och är i bra slag, säger 20-åringen till Sportbladet.

Medan försäsongen i NHL är en parentes för vissa etablerade spelare (Henrik Lundqvist var inte ens med i truppen i natt) är den desto viktigare för andra ...

Lias Anderssons karriär pekade spikrakt uppåt, och efter SM-guldet med HV71 2017 blev det en halv säsong i Frölunda innan han tog steget över Atlanten. Men sedan flytten till New York har forwarden kämpat för sin plats i laget – och pendlat mellan NHL och farmarligan.

Finske supertalangen stod för assist

Således var det läge att sätta avtryck direkt när nya säsongen skulle rulla igång – och det gjorde 20-åringen. Halvvägs in i tredje period slog han till på en retur, och reducerade därmed till 3–4. Fler mål blev det dock inte, och Rangers fick alltså se sig slagna i försäsongspremiären.

– Jag har haft en lyckad sommar och är i bra slag. Nu är planen att jag ska bosätta mig här i New York och få en bra roll i laget, säger 20-åringen till Sportbladet.

I övrigt kan tilläggas att sommarens draft-tvåa och VM-succén Kaapo Kakko presenterade sig direkt för Madison Square Garden – genom en assist till superstjärnan Artemi Panarin (som anslöt från Columbus i somras).

– Vi har fått in några nya gubbar och man känner en helt annan puls både på träningsrinken och här i arenan, säger Lias Andersson till Sportbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.