Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lias Andersson. Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani/TT
Lias Andersson. Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani/TT

Lias Andersson till farmarklubben

New York Rangers skickar ner Lias Andersson till farmarlaget Hartford.

Lias Andersson har spelat i nästan alla matcher för Rangers den här säsongen. Men det har inte riktigt lossnat för svensken, som fått nöja sig med en assist i poängprotokollet.

21-åringen har fått otacksamt med istid, bara 9.33 i genomsnitt på de första sjutton matcherna, vilket enligt New York Post är näst lägst i klubben. I sista NHL-matchen före nedflyttningen fick Andersson knappt fyra minuters tid på isen.

När GP träffade Lias Andersson inför den här säsongen berättade han om tankarna när han skickades ned till AHL förra säsongen och då var det mesta rätt dystert för Kungälvssonen.

LÄS MER: Lias nära att ge upp efter beskedet i vintras

– Jag var så förbannad. Jag skickade ett argt sms till min agent Patrik Aronsson. Nu skiter jag i det här och åkter hem, typ, sa Lias Andersson då.

Han fortsatte sedan:

– Det var piss, det var det. Jag hade många tankar som snurrade i huvudet. Om det var värt det. Om det var det här jag drömde om. Såna saker. Jag kände mig väldigt ensam. Jag ringde agenterna. Jag ringde föräldrarna. Jag visste inte riktigt vem jag skulle prata med. Jag ville ju bara sjunka genom jorden, sa Andersson.

Men Rangers säger sig fortfarande ha förtroende för den unge svensken. Vid lördagens morgonträning tog tränaren David Quinn honom åt sidan och hade ett snack.

– Jag ville bara berätta för honom att vi alla tror på honom och vet att han är en bra spelare. Unga spelare upplever upp- och nedgångar under en säsong. Vårt jobb är att hjälpa dem få självförtroende, inte att ge dem självförtroendet, sade Quinn till New York Post.

I stället plockar Rangers upp 21-årige Tim Gettinger, meddelar klubben på sin hemsida.

Andersson draftades som sjua i första rundan 2017. Innan han flyttade över Atlanten hann han spela i SHL för HV71 och Frölunda.