Lewis Hamiltons nya satsning: NFL

Formel 1-stjärnan Lewis Hamilton är sjufaldig världsmästare och satsar nu i en ny sport. Britten har gått in som delägare i NFL-laget Denver Broncos.
”Han är en mästare som vet vad som krävs för att leda ett vinnande lag”, säger klubbens ägare Rob Walton i ett uttalande.

ANNONS
|

Britten Lewis Hamilton är en av de största inom Formel 1 och har blivit världsmästare inte mindre än sju gånger.

Nu har Hamilton gått in i en ny satsning – inom amerikansk fotboll. 37-åringen går in som delägare i NFL-laget Denver Broncos.

"Vi är glada över att välkomna den sjufaldige Formel 1-världsmästaren Sir Lewis Hamilton till vår ägargrupp. Han är en mästare som vet vad som krävs för att leda ett vinnande lag”, säger klubbens ägare Rob Walton i ett uttalande.

Enligt Denver Post tog Walton i juni i år över som ägare för Denver Broncos tillsammans med en grupp investerare. Investerarna betalade sanslösa rekordsumman 4,65 miljarder dollar, omkring 47 miljarder svenska kronor. Nu går alltså Hamilton in i gruppen av ägare.

ANNONS

”Spännande att bli en del av en otrolig grupp ägare och bli en del av Broncos historia”, skriver Hamilton på Twitter.

NFL-säsongen startar i mitten av september Lewis Hamilton är just nu mitt i Formel 1-säsongen där han ligger sexa i förarmästerskapet. Han har kontrakt med Mercedes även nästa säsong.

Denver Broncos har blivit NFL-mästare tre gånger, senast 2016.

LÄS MER:Kaos om F1-förare: "Har inte skrivit på"

LÄS MER:Fernando Alonso klar för Aston Martin

LÄS MER:F1-topp dödshotad efter rafflande avslutningen

ANNONS