Lewis Hamilton kraschar – då jublar publiken

F1-stjärnan Lewis Hamilton kraschade under fredagens kval i Österrikes GP. Då började många av åskådarna jubla.
– Det där är inte så vackert kan jag tycka, säger Viaplays kommentator Janne Blomqvist.

ANNONS
|

Fredagens kval i formel 1 tog slut snabbare än väntat för Lewis Hamilton. Den brittiske stjärnan tappade kontrollen över sin bil och kraschade in i en barriär.

– Det är en duktig smäll han har varit med om här, sa Viaplays kommentator Janne Blomqvist.

Red Bull-stallets publik på Zeltwegbanan i Österrike reagerade inte med oro på kraschen. Istället började de applådera och jubla.

– Det där är inte så vackert kan jag tycka, sa Janne Blomqvist.

I Red Bulls stall kör Hamiltons konkurrent Max Verstappen, som vann förra årets F1-serie. Detta efter en omtalad och dramatisk avslutning, där Verstappen avgjorde i sista loppet.

ANNONS

Den här säsongen har Verstappen börjat betydligt bättre än Hamilton, som nu alltså fick ännu ett bakslag med sin krasch. Han meddelade i sin radio att han var okej, men det var färdigåkt för den här gången, vilket gör att han inte kunde köra sig till en bättre startposition till lördagens sprintrace.

– Det är rätt mycket skador på bilen och det måste åtgärdas så småningom. För närvarande inget mer kvalande för Lewis Hamilton, som sannolikt kommer starta morgondagens sprint från tionde position, säger Viaplays Janne Blomqvist.

Kraschen orsakade röd flagg för övriga i startfältet, som fick bege sig in i depån i drygt fem minuter. När loppet väl startade igen var det dags för stallkamraten George Russel att krascha, i den sista kurvan. Även där klarade sig föraren bra.

I främre startled i sprinten startar, förutom Verstappen, även Charles Leclerc. Efter dem startar Carlos Sainz och Sergio Perez.

Max Verstappen får pole position i lördagens sprintlopp.

I videon ovan kan du se när Hamilton har kraschat och publiken jublar.

ANNONS