Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Lewis Hamilton bötfälls – på grund av sin näspiercing

Lewis Hamilton tvingas böta hundratusentals kronor.
Detta efter att han burit en näspiercing under lördagens kval.
– Det är löjligt, säger han till BBC.

Britten slutade nia i Singapores Grand Prix, som avgjordes i söndags. Men det är inte hans placering som skapar rubriker efteråt.

För Hamilton tvingas böta 25 000 euro, vilket motsvarar nästan 275 000 svenska kronor – för att han burit näspiercing under lördagens kval.

Historien går långt tillbaka, då Hamilton redan i början på säsongen riktade kritik mot regeln. Detta då han är den ende aktive föraren som ofta bär mer extravaganta smycken. Han menade då att han kände sig utpekad.

F1-förare är tillåtna att bära sin vigselring – men inte någon ring i näsan.

”Ville inte lossna”

Hamilton säger att han inte agerat i trots.

– Jag har haft mina smycken och näspiercing i flera år, och det var problem med det i början av året. Då var det som att det hade växt ihop ordentligt, den ville inte lossna. Så de gav mig en dispens tills jag kunde hitta en lösning, säger Hamilton till BBC och fortsätter:

– Jag försökte det och satte in och ur det, men det blev infekterat och jag fortsatte bara att köra med den här infektionen. Jag fick ett sår på näsan så jag var tvungen att gå tillbaka till doktorn. Jag sa det till dem innan jag kvalificerade mig.

Hamilton menar det hela inte stör honom allt för mycket.

– Det är löjligt att vi måste prata om något så litet. Jag tar ut allt annat. För att vara ärlig bryr jag mig inte, säger han.

Britten har vunnit sju VM-titlar i karriären, vilket är delat bäst genom alla tider. Michael Schumacher har vunnit lika många.

LÄS OCKSÅ: Perez vinnare när Verstappen bommade bort sig

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.