Leo Lööf, höger, har spelat fysiskt hittills i VM. Här i premiärmatchen mot Ryssland.
Leo Lööf, höger, har spelat fysiskt hittills i VM. Här i premiärmatchen mot Ryssland. Bild: Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP

Leo Lööf om matchstraffet: ”Den kändes bra”

Leo Lööf utmärker sig i JVM med sitt fysiska spel. Men i 3–0-segern mot Slovakien ådrog han sig ett matchstraff i ett viktigt skede av matchen.
– Jag tyckte den kändes bra ute på isen, säger han.

ANNONS
|

Två matcher in i JVM har Leo Lööf presenterat sig för motståndarna. Den storväxte backen, till vardags i finska Ilves, lägger inga fingrar emellan och smäller på rejält i närkamperna.

I 3–0-segern mot Slovakien blev det dock lite väl hårt, tyckte domarna.

Vid ställningen 2–0 i tredje perioden tacklade Lööf slovakernas nyckelback Simon Nemec hårt. Lööf tilldömdes matchstraff för tackling mot huvudet och Sverige tvingades döda ett fem minuter långt numerärt underläge.

– Jag tyckte den kändes bra ute på isen men jag har inte sett den i efterhand. Domarna dömde matchstraff så det är vad det är, säger Lööf efter matchen.

ANNONS

Inblandad i slagsmål

Dessförinnan hade Lööf delat ut flera bryska tacklingar och var även inblandad i ett slagsmål.

– Domarna kanske hade lite extra koll på mig eftersom jag hade några tacklingar och ett slagsmål. Det kanske berodde lite på det, att de följde mig lite extra, säger Lööf.

Förbundskapten Tomas Montén om matchstraffet:

– Det är svårt att säga. Jag tycker den tar i bröstet först men samtidigt är det så att om man tacklar man en mindre spelare rakt framifrån så finns det stor risk att man träffar huvudet, så det är väl det de bedömer. Men domarna ser det på video så de har säkert rätt, säger han.

"Internationell stil"

Leo Lööf kamperar ihop i samma backpar med mer offensivt inriktade Joel Nyström. Och Tomas Montén uppskattar det laget får ut av Lööfs spel.

– Leo är en tuff pjäs och spelar internationellt i sin stil. Han är en av spelarna som ska bidra med med det till vårt lag. Han är duktig defensivt också och man kan spela honom i många situationer. Han tillför mycket, säger Montén.

Se tacklingen:

ANNONS