Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Leo Borg: "Jag siktar på att bli bäst i världen"

14 år gammal tog sig Björn Borg till final i Kungens Kanna 1970. I dag var det tennislegendarens son, Leo Borg, 13, som fick chansen att debutera i den klassiska turneringen. Och Borg Jr vet vad han vill. – Jag siktar på att bli bäst i världen, säger han enligt Sportbladet.

Med elva vunna Grand Slam-titlar, 109 veckor som världsetta och en rad andra tunga meriter klassas Björn Borg inte sällan som Sveriges absolut främsta tennisspelare genom tiderna. 

I starten av sin karriär fick Björn Borg chansen att spela i klassiska tennistävlingen Kungens Kanna, som fram till och med 2007 var en seniorturnering. 1970 nådde en då 14-årig Borg final, en match han till slut förlorade mot den sju år äldre Magnus Feldt. Året efter, 1971, lyckades han dock nå hela vägen fram och vinna tävlingen. 46 år senare blev det i dag dags för Björn Borgs son, Leo, att få chansen att jaga titeln i turneringen som avgörs i Kungliga tennishallen. 

Vann öppningsmatchen

Och det började lovande för Leo, som toppar Sverige-rankingen i sin åldersgrupp (pojkar födda 2003). Borg junior, som i vår fyller 14 år, är seedad nia i tävligen och han inledde turneringen, som ingår i juniorernas Europatour, med att besegra fransmannen Antoni Fabre med siffrorna 6–2, 4–6, 6–0. 

Efteråt var talangen nöjd med sin insats i öppningsmatchen - som hans föräldrar följde på läktaren. 

– Det är alltid roligt att vinna en match på hemmaplan i Kungens kanna, säger han till Sportbladet. 

Och om man ska tro Leo Borg så är det här bara början på en framgångsrik tenniskarriär. 

– Jag ska bli bäst i världen, svarar han på frågan om vad han siktar på. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.