Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Leksands Jon Knuts klappas om efter 1–0-målet mot Mora i den femte SHL-kvalmatchen.

Leksands hjälte vill glömma segern

Leksand är tillbaka i SHL-kvalmatchen mot Mora efter segern med 4–2. Och Jon Knuts, en av lagets viktigaste forwards, har hittat formen. Efter två avgörande mål var han sammanbiten efter slutsignalen:

Leksand var pressat inför matchen. Mora hade tre "matchbollar" och diskussionerna om hur den nya SHL-arenan ska se ut hade börjat.

Då klev glödhete Jon Knuts in i bilden. Det var något av desperation i hans spel och redan efter 5.30 skapade han sig själv ett friläge som han dock missade. Fem minuter senare smällde han in 1–0, vilket var oerhört viktigt för Leksand. Den här säsongen har Leksand haft oerhört svårt att vinna om laget inte tagit ledningen i matchen.

- Jo, så kan det vara. Det målet var också mycket viktigt för oss, intygar Jon Knuts.

Ångesten släppte

I den andra perioden körde Leksand över ett stillastående Mora och gick till ledning med 3–0.

- Vi gick ut med ett fokus att släppa all nervositet och ångest som varit. Vi skulle ge oss en jäkla chans och det gjorde vi. I dag stämplade alla in och ville vinna. Så ska det vara, säger Knuts, som sköt matchavgörande 4–2 i början tredje perioden.

- Bra för laget och skönt för mig att målskyttet släppte, säger Knuts som sedan vill sluta prata om den här matchen och bara tänka på lördagens retur.

Leksand måste vinna två matcher för att vara kvar i SHL.

- Då ska vi hitta samma känsla och samma spel. Sedan kan det vara så att Mora känner av samma känsla som i fjol, när de bara skulle hit och se till att inte förlora med mer än fyra mål och vi vann med 6–0, säger Knuts.

Hittade känslan

Leksands tränare Per-Erik Johnsson kom förbi i spelarkorridoren och pratade känslor.

- Det bästa i dag var att grabbarna fick uppleva känslan av att spela bra och vinna. Det är just den känslan vi hittat och som spelarna nu kan ta med sig i kommande matcher.

Mora fick sig en mental smäll, speciellt i sista perioden när Leksand fick tre utvisningar i rad och "dödade" fem minuters oavbrutet spel i boxplay innan Mora gjorde mål.

Mora har visserligen två matchbollar kvar, men nu kommer de att få möta ett Leksand med ett helt annat självförtroende. Så bra har laget inte spelat på länge.