Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Johan Porsberger och hans Leksand leder fortsatt den hockeyallsvenska slutspelsserien. Arkivbild.

Leksand i fortsatt pole position

Leksand hittade en sen kvittering borta mot Karlskrona och vann med 5–4 efter förlängning. Då hittade också chansen till fortsatt jakt på en SHL-plats rakt in i leksingarnas egna händer igen.

Det klassiska dalalaget leder fortsatt den hockeyallsvenska slutspelsserien med en match kvar att spela.

På förhand var det Leksand, med en tvåpoängsledning till Karlskoga och Västerås med två omgångar kvar, som hade chansen att cementera sin förstaplats i hockeyallsvenskans slutspelsserie.

Det såg länge under måndagen ut att bli en dag av omkastningar på den fronten.

Leksand fick se sin serieledning övertas av både Karlskoga och Västerås under kvällen. Detta då man själva länge låg under med 3–4 borta mot Karlskrona.

Men ett kvitteringsmål av Linus Persson med knappt tre minuter kvar av matchen gav förlängning. Och väl i förlängningsperioden behövde Mattias Ritola bara 2.18 för att stänka dit ett bonuspoängsgivande mål.

En poäng som innebär att Leksand leder den hockeyallsvenska slutspelsserien med en poäng inför slutomgången, där hemmamatch mot ett redan avhängt Modo väntar.

Det enda hotet för Leksand är Västerås, som vände och vann i den tredje perioden mot Karlskoga borta i Nobelhallen. Ett 0–1-underläge inför slutakten vändes till en 2–1-seger tack vare mål av Alexander Lindelöf (bror till fotbollsspelaren Victor Nilsson Lindelöf) och Anthon Eriksson.

Segraren i den hockeyallsvenska slutspelsserien får möta förloraren i den hockeyallsvenska finalen mellan Oskarshamn och AIK. Segraren i det mötet ställs mot Mora i kampen om en plats i nästa SHL-säsong.