Lekande lätt spelade Sverige ut ryskorna

Storspel av Jamina Roberts och snabba mål från Sverige blev nyckeln för att sänka regerande Olympiska mästarna Ryssland. Stundtals såg det lekande lätt ut när handbollsdamerna totalt spelade ut stornationen.

|

Svenskorna inledde starkt mot ROC (Ryssland) i gruppspelets andra match.

Med ett kompakt och sammansvetsat svenskt försvarsspel låg man i ett lite högre 6-0 försvar med stötande tvåor.

Jamina Roberts visade matchen igenom vilket klass hon besitter och var förande i det snabba svenska spelet tillsammans med Carin Strömberg som bara forcerade fram i ett spel där svenskorna skapade målchans i princip varje anfall. Samtidigt som Ryskorna fick kämpa betydligt mer för sina.

Något som tvingade den ryska förbundskaptenen till time-out efter 12 minuter.

Då vaknade Ryssland och framförallt storstjärnan Anna Vyakhireva och för ett par minuter såg Ryssland ut att vara på väg tillbaka in i matchen rent målmässigt när de minskade avståndet till svensk uddamålsledning.

Men utvisning några minuter senare på nyss nämnda Vyakhireva ledde istället till svenskt ryck inför halvtid.

15–9 i paus.

Roberts hyllas efter matchen: ”Gör en av sina bästa matcher”

Det var som om Bundsen var skottsäker i mål och samtidigt lirade svenskorna handboll framåt, stundtals såg det lekande lätt ut.

20–14 åtta minuter in i andra halvlek.

Det var skott utifrån från Strömberg, kontringar och snabba snabba omställningar och en hundraprocentig Roberts. Svenskorna slog aldrig av på farten. Oavsett vem som stod på banan.

Discoverys expert och förre detta landslagsstjärnan Linnéa Torstenson hyllade Roberts efter matchen.

– Hon gör en av sina bästa matcher någonsin, säger experten i Discoverys studio.

Även om Ryssland stundtals visade upp potential till sitt fina släpp-spel så fick de regerande Olympiska mästarna frustrerande kämpa för varje mål även i andra halvlek och kom aldrig närmre än fem mål.

Bekvämt spelade Sverige av matchen i samma stil och tempo där man bjöd på en uppvisning de avslutande tio minuterna. Kanske gav tiomålsledning (31–21) än mer energi och självförtroende.

Lundström som inledde målskyttet för Sverige fick också sätta spiken i kistan med matchens sista, 36–24.