Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Leicester har sämst passningsprocent i Premier League

Succélaget Leicester toppar Premier League med 13 omgångar kvar att spela. Men spelarna är sämst i ligan på en viktig punkt – att hitta sina lagkamrater med passningar.

Italienaren Claudio Ranieri för minst sagt succé som manager i Leicester. Inför säsongen tippades laget få slåss i botten av tabellen, och trots en fin start har alla som följer Premier League väntat på att laget ska rasa ner – till ”rätt” position i tabellen.

Ranieri har med små medel lyckats bygga en väloljad segermaskin och spelare som Riyad Mahrez och Jamie Vardy har fått slagit igenom med dunder och brak. Allt frid och fröjd? Nja… det finns en del av spelet som Leicester inte riktigt hanterar till perfektion.

Laget har sämst passningsstatistik i hela ligan – bara 69,3 procent når rätt adress. Arsenal är bäst med 84,0 och Manchesterlagen City och United har 83,6 respektive 82,9. Kanske är det inte så viktigt att passa rätt ändå?

I de två senaste matcherna har Leicester besegrat Liverpool, 2–0, och Manchester City, 3–1. Två vinster som visar att laget klarar av att leverera när favorittrycket ökar. Och kanske håller de hela vägen.
– För mig är Leicester favorit att vinna ligan, de visar inte bara att de kan vinna, utan också att de klarar av att hantera pressen, säger experten Thierry Henry till independent.ie.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.