Pittsburghs Patric Hörnqvist försöker göra mål på New York Islanders Robin Lehner. Bild: TT

Lehner räddade Islanders: "Var under attack"

Josh Bailey såg till att New York Islanders tog hem den första matchen i Stanley Cup med sitt mål på övertid mot Pittsburgh. Hjälten i laget var dock målvakten Robin Lehner.

|

Lehner räddade 41 skott och NY Islanders vann med 4–3.

Det blev en hård och jämn match och hemmalaget hade en 3–2-ledning med 1,5 minut kvar av matchen. Då tog Pittsburgh ut målvakten Matt Murray och kvitterade genom Justin Schultz.

I förlängningen avgjorde sedan Josh Bailey efter 4.39.

- Vi spelade inte den match vi hade tänkt oss utan började ta chanser vi aldrig tagit tidigare under hela säsongen, säger Lehner till Aftonbladet.

- Därför fick Penguins många avancerade chanser, det kändes som jag var under attack hela tiden.

St Louis stod för en liten skräll när man bortaslog Winnipeg med 2–1 efter att ha vänt ett 0–1-underläge.

- Jag tycker vi jobbar på bra som lag och håller oss lugna hela tiden, säger den svenske centern Oskar Sundqvist till Aftonbladet.

- Även om de har den där 1–0-ledningen väldigt länge fortsätter vi bara spela vårt spel och matar på fint.

Dallas vann överraskande borta mot Nashville med 3–2. Hemmalaget tog ledningen i första perioden, Dallas kvitterade i den andra. I den sista perioden gjorde Miro Heiskanen 2–1, assisterad av John Klingberg. Norrmannen Mats Zuccarello, nykomlingen som just kommit tillbaka efter en skada, gjorde sedan 3–1. Nashvilles P K Subban satte lagets sista mål efter 13.24, assisterad av Mattias Ekholm.

San Jose vann som väntat hemmamatchen mot Vegas med 5–2 efter att ha haft 3–0 7.44 in i andra perioden. Stjärnbacken Erik Karlsson svarade för två assist.