Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Legendarisk trio samarbetar med Daniel Ek

I förra veckan avslöjade Spotifys grundare Daniel Ek, via Twitter, att han skulle vara intresserad av att ta över Arsenal om klubben skulle bli tillgänglig.
Nu skriver The Telegraph att Ek samarbetar med tre Arsenal-ikoner – Thierry Henry, Dennis Bergkamp och Patrick Vieira – för ett eventuellt övertagande.

Den amerikanske ägaren Stan Kroenke har fått utstå stora protester från Arsenals supportrar världen över efter projektet med Super League. I samband med att Arsenal möte Everton i Premier League i fredags samlades stora massor utanför Emirates Stadium för att visa sitt missnöje. I samma veva twittrade Spotify-svensken Daniel Ek, som är en Arsenal-supporter, att han skulle vara intresserad av att köpa klubben om Kroenke skulle sälja.

LÄS MER: Henry om Arsenal: Känner inte igen mig

Londonlaget ägs sedan 2018 helt och hållet av den amerikanska ägarfamiljen Kroenke, som även äger lag i ishockeyligan NHL, basketligan NBA och ligan i amerikansk fotboll, NFL.

Det som talar emot Spotify-svensken är att Stan Kroenke aldrig tidigare sålt några av sina klubbar.

Det som kanske talar för är, enligt The Telegraph, att Ek nu samarbetar med tre Arsenal-ikoner.

"Telegraph kan avslöja att Daniel Ek samarbetar med Thierry Henry, Dennis Bergkamp och Patrick Vieira, tre nyckelspelare i Arsenals 'Invincible-lag' från säsongen 2003/2004, gällande ett bud kring att ta kontroll över Arsenal", skriver tidningen.

LÄS MER: Spotifys grundare Daniel Ek vill köpa Arsenal

Om ett övertagande skulle bli verklighet skriver tidningen att Arsenal-trion skulle vara aktuell för en återkomst i klubben.

Tidigare har The Telegraph rapporterat att Kroenke skulle överväga ett bud som är runt 23 miljarder svenska kronor.

Daniel Ek god för drygt 39 miljarder svenska kronor, en stor del av de pengarna är bundna i aktier i Spotify. För att ett köp ska bli verklighet skulle Ek troligen behöva en medinvesterare skriver The Telegraph.

LÄS MER: Ägaren: "Kommer inte sälja Arsenal"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.