Legendarisk australisk simtränare avliden

Australiens tidigare förbundskapten i simning, Don Talbot, har avlidit 87 år gammal.

ANNONS
|

Talbot, som inledde sin tränarkarriär 1956, stod bakom Australiens storhetstid i simvärlden under 1990-talet och början av 2000-talet. Under hemma-OS i Sydney 2000 fick australiska simlandslaget, med stjärnor som Ian Thorpe och Susie O'Neill, under Talbots ledning sitt bästa resultat på nära 30 år – fem guld, nio silver och tre brons.

"Don Talbot stod vid rodret under Australiens gyllene simningsepok", säger John Bertrand, ordförande för Sports Australia Hall of Fame, i ett uttalande.

"Vi har mycket att tacka Don för och han kommer att bli ihågkommen som en av Australiens mest framgångsrika simtränare och en sann inspiratör. Han kommer att saknas av alla, i pooler och på land, världen över", fortsätter Bertrand.

ANNONS

Don Talbots son, Scott Talbot, tidigare olympisk simmare för Nya Zeeland, säger om sin far till abc.net:

– Don var tuff till slutet och kämpade hårt under lång tid och gav slutligen efter för komplikationerna av demens.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS