Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/7

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Legendarerna intog Valhallabadet

Glen Christiansen arrangerar simläger världen över. När det var Valhallabadets tur att ta del av konceptet fick den tidigare storsimmaren assistans av en annan svensk simlegendar. – Det är jätteroligt att vara här, säger Therese Alshammar.

Det har varit full fart i Valhallabadets bassänger under veckoslutet. Glenn Christiansen, OS-deltagare som aktiv i Moskva 1980 och sedan många år tillbaka uppskattad tränare på elitnivå, har under sex års tid ägnat sig åt att arrangera olika typer av simläger runt om i världen. Lagom till trettonhelgen var han på plats i Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag startade upp det här med mina simläger och jag måste säga att det är fantastiskt. Det sammanfattar det jag älskar mest; människor, simning och att resa.

Teneriffa, Japan och Västindien är några av många platser där han har delat med sig av konceptet, som kan anpassas på olika sätt. 

– Ibland är det läger som är utformat för barn och ungdomar, ibland enbart för vuxna. Eller som vi har haft här nu i Göteborg, ett kombiläger. Det tycker jag är väldigt roligt. Man får se barn inspirera vuxna och tvärtom. 

"Alltid skönt att komma hem" 

Och för Christiansen, som är uppväxt i Göteborg, är det speciellt att vara tillbaka i stan och på badanläggningen där allt började en gång. 
– Det var här jag lärde mig simma en gång i tiden, säger han och pekar ut över bassängen. 

Han fortsätter:
– Det är alltid skönt att komma hem till Göteborg. Jag har min mamma här och flera goda vänner. 

Under en tre-dagarsperiod har Glen instruerat och hjälpt en samling simfantaster med träningen. Det har handlat om såväl teoretiska genomgångar som praktiskt utövande i bassängen. Till sin hjälp har han i samband med det här lägret haft sina goda vän och en av Sveriges absolut främsta simstjärnor genom tiderna, Therese Alshammar, som i höstas avslutade sin elitkarriär. 

– Det har varit jättekul att vara med. Förhoppningsvis har flera personer lärt sig att starta, vända och simma lite mer tekniskt och haft kul i vattnet, säger hon. 

"Therese är unik" 

Glenn Christiansen var mer än nöjd med Alshammars insats som tränare. 
– Therese är så unik att hon faktiskt kan förmedla sin kunskap. Det är inte många simmare som kan det. 

Det låter som att du kommer arbeta för att få med henne fler gånger...? 
– Definitivt! 

Och Alshammar själv stänger inte dörren för att en tränarkarriär kan vänta runt hörnet. 
– Vi får vi se. Det här var ett fint tillfälle att träffa Glen och att få några nya simmarvänner. Sedan får vi se vad det blir, men självklart är det är jätteroligt att kunna dela med sig av det man har lärt sig.

Se tv-inslaget med Alshammar här nedan.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.