Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Legendarerna bojkottar OS-studion

Bordtennisikonerna Jan-Ove Waldner och Mikael "Äpplet" Appelgren skulle ha gästat OS-studion under torsdagen men bojkottar nu Viasat. Anledningen? För lite pingis i rutan. - Hur ska jag kunna kommentera något som jag inte ens kan få se, säger Appelgren till bordtennisförbundet.

Bordtennislegendarerna Jan-Ove Waldner och Mikael Appelgren skulle ha gästat Viasats OS-studio under torsdagen och fredagen för att prata om OS-turneringen.

Men de bojkottar Viasat eftersom de inte anser att tv-kanalen visar tillräckligt med bordtennis från OS, framför allt att inte svenska matcher visas.

"Hur ska jag kunna kommentera något som jag inte ens kan få se. Jag har ändå alla deras kanaler", säger Appelgren till bordtennisförbundets webbplats.

För Expressen utvecklar Appelgren sitt resonemang:

- De visade inte Matilda Ekholms match till exempel. Men de sände två fotbollsmatcher som var helt ointressanta, för Sverige spelade inte den gruppen. Och så har vi bordtennisen, som är den näst största sporten i världen. De unga journalisterna som jobbar på kanalerna fattar inte det. Det visas i en massa länder. Jag förstår inte vad de håller på med. Det skär i mitt hjärta, mitt gamla pingishjärta, säger Appelgren till Expressen.

Även Jan-Ove Waldner som skulle varit med i studion väljer alltså att haka på kollegans protest.

Viasats sportchef Per Nunstedt är förvånad över Waldners och Appelgrens reaktion, och säger att man sänt fyra stora svenskmatcher från OS.

- Vi satsar med kommentatorspar och bortennisreporter samt med Jörgen Persson som expert på plats i Rio. Och dessutom har vi haft ett längre bordtennisblock för den breda publiken. Men "Äpplet" och J-O är fria att tycka vad de vill, säger Nunstedt till Expressen.