Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Legendaren sågar SOK: "Förstår inte hur de har resonerat"

Susanna Kallur och Erika Kinsey ska båda tävla i OS. Men höjdhoppslegendaren, Patrik Sjöberg, är kritisk till att de har tagits ut i den svenska truppen. – Jag förstår inte hur SOK har resonerat, säger han till GP.

Den svenska OS-truppen är spikad och till helgen startar mästerskapet i Rio de Janeiro. Susanna Kallur, 35, som tidigare under karriären har haft stora skadeproblem, har efter mycket slit till slut lyckats kämpa sig till en OS-biljett - dock utan att ha klarat SOK:s kvalgräns. Något som har rört upp känslor hos höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg.

– Hon har kämpat för det här i åtta år, och det ska hon ha en stor eloge för. Men att hon blir uttagen negligerar det som andra idrottare har gjort. Jag förstår inte hur SOK har resonerat, det här är inte sjysst. 

Kallur missade final på EM och häcklöperskans årsbästa är elva hundradelar ifrån den kvalgräns som SOK har satt upp men ändå får hon alltså chansen att åka till Rio. 

– Jag har ingenting emot henne. Hon är en fantastisk idrottskvinna. Men hon har inte uppnått det som krävs, ändå får hon åka. Jag har gärna fel, men jag är tveksam till att hon kommer lyckas. Hon kommer behöva springa på sin yttersta nivå redan i försöken, och går hon vidare måste hon göra det igen. Jag tror inte att Kallur klarar det. Det går lite snabbare nu än när hon var på världsscenen. 

Sjöberg tycker även det är märkligt att höjdhopperskan Erika Kinsey fick en plats i OS-truppen. 

– Hon är extremt talangfull, men i det här mästerskapet har hon inget att göra. Hon skulle behöva en omstart i allt. Vi skickar alltså dit en tjej som har hoppat 1,80 eller 1,83 ... (Red. anm. Erika Kinsey har hoppat 1.90 i år utomhus och har ett personbästa på 1.97 utomhus från förra sommaren)Samtidigt har vi en maratonlöpare som har krossat gränsen med fem minuter, men han får ändå inte åka. Det finns inga tydliga direktiv i SOK:s bedömning.