Dominik Hasek vill att NHL utesluter ryska spelare. Arkivbild.
Dominik Hasek vill att NHL utesluter ryska spelare. Arkivbild. Bild: Nathan Denette/AP/TT

Legendaren: Kasta ut alla ryska spelare ur NHL

Den tjeckiske före detta målvakten Dominik Hasek går till hård attack mot Alexander Ovetjkin och kräver samtidigt att NHL river kontrakten med alla ryska spelare i den nordamerikanska högstaligan.

ANNONS

På twitter anklagar Hasek, som spelat för Chicago, Buffalo, Detroit och Ottawa, först den ryske stjärnspelaren Alexander Ovetjkin för att vara en feg lögnare. Detta efter att Capitals-kaptenen på fredagen vädjade om ett slut på kriget i Ukraina.

Ovetjkin har under många år stöttat den ryske presidenten Vladimir Putin.

"Varje idrottare representerar inte bara sig själv och sin klubb utan även sitt land och dess värderingar och handlingar. Det är ett faktum", skriver Hasek och säger att NHL måste avsluta kontrakten med ligans ryska spelare.

"Om inte NHL gör det, har man ett indirekt medansvar för dödsfallen i Ukraina", skriver han.

ANNONS

Flera ryska idrottare har markerat mot kriget, men även de måste enligt Hasek uteslutas.

"Det är tråkigt för de ryska idrottare som fördömer V. Putin och hans ryska aggressioner i Ukraina. Jag anser dock att deras uteslutning just nu är en nödvändighet", avslutar 57-åringen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS