Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ledarna ense: Alla kan slå alla

Snart börjar den – elitserien i speedway. På förhand väntar en av de mest ovissa säsongerna på länge. När de åtta lagen samlades vågade ingen peka ut en självklar favorit till SM-guldet i höst.

Han var inte ensam om den uppfattningen när lagledarna grillades på upptaktsträffens scen.

- När man sitter och tittar på de andra lagens trupper, undrar man hur vi ska slå dem, säger Andersson Skill.

Men en viss hackordning var ändå tydlig. Regerande mästarna Rospiggarna, fjolårsfinalisten Dackarna, Masarna och Piraterna bör – om det rullar på som det är tänkt – bli kvartetten som hänger med längst när drar ihop sig i september.

- Vi har ett lag för att slåss om SM-guldet, men då ska alla vara friska och vi ska ha den lilla turen, säger Masarnas lagledare Stefan Bäckström.

Hoppas på Lindbäck

Tai Woffinden och Antonio Lindbäck är två tunga nyförvärv.

- Tai värvade tog kontakt själv och man står inte bara och tackar nej till honom. Och Antonio är en färgstark förare, som lockar publik. Vi vet vad han kan, slå alla i världen.

- Men det är kanonlag allihop. Jag tror det är den bästa elitserien på många år.

Piraterna kommer med Greg Hancock, Niels-Kristian Iversen, Emil Sajfutdinov och Peter Kildemand som toppförare men bakom dem är det tunnare.

- En eller två skador så är det tack och god natt. Vi är sårbara, men det vet jag om. Får vi vara skadefria och inga konstigheter händer är det ett misslyckade för mig om vi inte vinner guld, säger Stefan Andersson Skill.

Lutar sig mot en stomme

Mikael Teurnberg, boss i Rospiggarna, lutar sig också mot en mästarstomme: Jason Doyle, Andreas Jonsson, Max Fricke, Jacob Thorsell och Timo Lahti.

En och annan tycker att truppen ser tunn ut.

- Det är ingen slump. Det värsta en speedwayförare kan vara med om är att åka in och ut ur laget. Jag tror inte på det här att bolla med förare. Givetvis är förhoppningen att försvara guldet, det vore fel att säga något annat. Jag tror stenhårt på de här killarna.

Dackarna har hypersnabbe Patryk Dudek, svenske GP-föraren Fredrik Lindgren och lagkaptenen Peter Ljung. Med djup i truppen tror lagledaren Mikael Karlsson att det ska räcka långt.

- Det är många som bidrar i depån. Det var vår styrka förra året, säger han och tror att Dackarna kör final mot Masarna eller Piraterna.

Pedersen en ryggsäck

Lejonen har tappat världsstjärnan Nicki Pedersen. På gott och ont.

- Nicki Pedersen är en maskin. Tycker han gjorde en dålig säsong, ändå var han fyra i snittligan. Men jobbar man med Pedersen får man en ryggsäck också och till sist blir den för tung att bära. Vi ersatte honom för att få mer harmoni i laget, säger lagledaren Anders Fröjd.

I Vetlanda är Jarek Hampel tillbaka.

- En nöt att knäcka att få honom att vilja och komma i bra fysisk form. Det är han i nu. Vi är grymt glada att han är tillbaka, säger sportchefen Mikael Virebrand.

Smedernas Stefan Jarl tänker långsiktigt.

- Vi har ett intressant lag, men behöver komma på alla fronter: arrangemanget, ekonomin, allting. Det är mycket att jobba på, men det känns som vi har en positiv känsla.

Hos Indianerna är man mest nöjd med att konkurshotet är undanröjt.

- Idealet hade ju varit att få nycklarna till nyputsad Merca, men jag fick ratten i handen från en utbränd Saab 99:a och har fått börja bygga därifrån och köpa in delar. Vi tänker gå till slutspel, sedan får vi hur långt det räcker, säger lagledaren Peter Johansson.