LeBron James skriver nytt kontrakt – får en miljard kronor

LeBron James fyller 38 senare i år men fortsätter på högsta nivå. Han har förlängt sitt kontrakt med Los Angeles Lakers och blir NBA:s bäst betalde spelare genom alla tider.

ANNONS
|

LeBron James är en av basketens allra största stjärnor. Nu har 37-åringen skrivit nytt kontrakt med Los Angeles Lakers.

James nuvarande kontrakt går ut efter säsongen och det nya avtalet gäller 2023–2024, med option på ytterligare ett år. Och det är inget litet kontrakt. Enligt ESPN ligger lönen på 97,1 miljoner dollar, motsvarande en miljard kronor.

Det nya avtalet gör LeBron James till den bäst betalde basketspelaren i NBA:s historia genom att ha dragit in 5,5 miljarder kronor – han går om Kevin Durant som totalt tjänat nära 5,2 miljarder kronor.

Kan slå poängrekord

Lakers vann NBA 2020 men förra säsongen missade laget slutspel och LeBron James ryktades vara på väg att lämna klubben. Men nu blir han alltså kvar.

ANNONS

Om James håller sig skadefri den här säsongen kommer han förmodligen att skriva historia som tidernas poängkung i NBA och passera ikonen Kareem Abdul-Jabbar, som har rekordet.

LeBron James fyller 38 år i slutet av året och har vunnit NBA fyra gånger, med tre olika lag, och lika många gånger har han utsetts till NBA:s mest värdefulla spelare. 15 gånger har han varit med i NBA:s All star-match.

LÄS MER:Ikonen hedras – stopp för nummer 6 i NBA

LÄS MER:Kobe Bryants änka stämmer polisen för olycksbilder

LÄS MER:Durants ultimatum: Sparka ledarstaben

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS