Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

LeBron James. Bild: KIM KLEMENT
LeBron James. Bild: KIM KLEMENT

LeBron James kan bli lagkamrat med sonen

LeBron James skrev nyligen på ett jättekontrakt med Los Angeles Lakers – värt upp till 725 miljoner kronor.
Utöver kassaklirr kan det nya kontraktet leda till att James får spela i samma lag som sonen, Bronny James.

LeBron James är en av de största och mest framgångsrika basketspelarna genom tiderna. Efter fina sejourer i Cleveland Cavaliers och Miami Heat, spelar ”The King”, nu i Los Angeles Lakers.

Med laget vann James i höstas NBA-titeln – James fjärde titel totalt. Small forwarden blev utsedd till finalseriens MVP, vilket han utsetts till vid samtliga finalvinster.

James fyller 36 dagen innan nyår, och har alltså en imponerande meritlista. Nyligen valde storstjärnan att förlänga sitt avtal med Lakers över de nästkommande två säsongerna. Avtalet uppges vara värt upp till osannolika 725 miljoner kronor.

LÄS MER: LeBron James monsterkontrakt: 725 miljoner för två år

Pengarna är inte en dålig motivation till att fortsätta. Faktum är att det finns en annan aspekt som James kan ha haft i bakhuvudet när han signerade sitt nya kontrakt.

Enligt The Athletic-journalisten Shams Charania öppnas nu möjligheten för att James ska kunna spela tillsammans med sin son, Bronny James.

Charania var den som James först berättade om det nya kontraktet för, och får anses vara trovärdig i sammanhanget.

Bronny James är en stor baskettalang, och är klar med high school 2023. Om Bronny, likt pappa LeBron, väljer att gå direkt in i NBA istället för att ta vägen via college kommer båda att vara tillgängliga då.

Det lag som väljer att drafta Bronny James kanske får en (åtminstone) fyrfaldig mästare i form av pappa LeBron James på ”köpet”?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.