Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lebron historisk – passerade Jordan

Cleveland är klart för tredje raka NBA-finalen efter storseger mot Boston med 135–102. Lebron James visade vägen och passerade barndomsidolen Michael Jordan som slutspelets mesta poänggörare.

"King James" behövde 28 poäng för att ta sig förbi Chicago Bulls-legendaren Michael Jordan. En trepoängare sent i den tredje perioden gjorde Lebron historisk och tog honom ensam upp i topp över slutspelets bästa poänggörare. Jordans rekord – satt på 179 matcher jämfört med Lebrons 212 – stod sig i 19 år.

- Jag bär mitt nummer (23) på grund av "Mike". Jag tror min kärlek till sporten började på grund av Mike, det är bara att se vad han har uppnått. När jag växte upp och såg Michael Jordan, han var nästan som en gud. Jag trodde aldrig att jag kunde bli som Mike, säger James enligt NBA:s webbplats.

Ännu en finalrepris mot Golden State

Cleveland-stjärnan kunde sedan vila hela den fjärde perioden. Det blev 35 poäng i matchen och totalt har han nu gjort 5 989 poäng i slutspelsmatcher. Utöver poängen gjorde han åtta assist och tog åtta returer.

Bäste poänggörare i matchen blev dock lagkamraten Kyrie Irving med 42.

Det regerande mästarlaget Cleveland vann med totalt 4–1 i matcher mot Boston. För tredje året i rad väntar samma motståndare i finalen, Golden State, vilket aldrig tidigare hänt i NBA-historien.

Lebron James, som kommer att spela sin sjunde raka finalserie, vill suga på semifinalkaramellen ett litet tag till.

- Ärligt talat är jag inte på rätt humör för att ens prata om Golden State. Det är för stressande, och jag är inte stressad just nu, utan glad över vad vi har uppnått.