Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Mittbacken Taylor Leach tvingades kliva av senast mot Kristianstad – nu står det klart att mittbacken missar lördagens match mot Linköping och GFC:s skadekris blir allt djupare. Bild: NICKLAS ELMRIN

Leach skadad – missar hemmamatch mot Linköping

GFC:s läkare bekräftar att Taylor Leach måste stå över lördagens match mot Linköping på grund av en kapselskada i stortån.
Nu jobbar de för att få henne spelbar till Champions League-matchen.

Göteborgs FC har haft en tuff säsong skademässigt. Tidigare i somras drabbades Emma Berglund, Natalia Kuikka och landslagsstjärnan Elin Rubensson av skador samtidigt och för bara dagar sedan stod det klart att Pauline Hammarlund blir borta resten av säsongen.

Nu tillkommer ett nytt namn bland de skadade spelarna. Efter dryga halvtimmen spelad i söndagens match mot Kristianstad fick mittbacken Taylor Leach lämna planen med en fotskada.

– När Taylor visar att hon har ont, då vet man att något inte är som det ska. Hon är ingen som viker sig i första taget. Men röntgen visar inget som är sönder och det är ju positivt, säger GFC-tränaren Marcus Lantz.

LÄS MER: GFC-stjärnan vill fortsätta fajten utanför planen

Läkaren: Vanlig skada

Enligt GFC:s läkare Matilda Lundblad rör det sig om en klassisk ”turf toe”, en kapselskada i stortåleden, som är orsakad av en översträckning.

– Det är vanligt hos spelare som spelar på hårt underlag och med skor som inte är tillräckligt stabila, säger Lundblad.

Enligt Lundblad är det rehab som gäller för Taylor Leach och hon beräknas vara spelbar igen efter landslagsuppehållet. Det innebär att hon missar lördagens match mot Linköping.

– Vi får ta det vecka för vecka. Det gäller att stämma av efter varje match och se vilka spelare som är tillgängliga, säger Marcus Lantz.

Lantz var redan innan röntgenbilderna avslöjade skadans omfattning inne på att låta Leach stå över lördagsmatchen för att inte ta några risker inför Champions League-matcherna i september.

– Vi hoppas ju att hon kan vara tillbaka då, men man vet ju aldrig. Hon får vila på lördag och sedan är det två veckor till nästa match efter uppehållet. Vår förhoppning är att hon är med då.

"Ska göra allt vi kan"

Om Leach kan spela den första matchen efter uppehållet borta mot Eskilstuna återstår att se, men läkaren bekräftar att det är Champions League-matchen mot Bayern München den 11 september som står i fokus.

– Ska man säga något konkret så ska vi göra allt vi kan för att få henne tillbaka till Champions League-matchen. Det finns en möjlighet att hon kan hoppa in även mot Eskilstuna och det hade varit bra att få henne i matchform, men vi får se hur det läker, säger Matilda Lundblad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.