Lawson Craddock missar VM – fick visum 20 minuter för sent

Lawson Craddock missar VM – med minsta möjliga marginal. Hans visum till Australien godkändes 20 minuter för sent.

ANNONS
|

Cykel-VM inleddes i Wollongong i Australien med tempolopp på söndagen. Amerikanen Lawson Craddock, 30, skulle stått på start men det amerikanska laget fick tänka om sent.

Enligt Cyclingnews ansökte Craddock om visum till Australien för en månad sedan men svar på ansökan dröjde. Och dröjde.

Först 20 minuter efter att det flygplan som Craddock skulle suttit på till Australien lyft kom besked om ett godkänt visum. Då var det för sent.

"På grund av visumproblem kommer jag tyvärr inte att delta i VM i Australien i år. Det var inte förrän cirka 20 minuter efter att mitt flyg avgick till Australien (utan mig på det) som det slutligen godkändes", skriver Craddock i ett uttalande på sociala medier.

ANNONS

”Skulle varit fysiskt möjligt”

Craddock skulle ställt upp i det individuella tempot på söndagen, onsdagens mixed-tempo och nästa söndags linjelopp men kommer nu inte till start alls under VM.

"Även om det fortfarande skulle ha varit fysiskt möjligt att hinna i tid till Australien för tempot var jag inte säker på att det skulle ge mig tillräckligt med tid för att återhämta mig tillräckligt mycket från Vueltan (Spanien runt som avslutade förra söndagen), resor och jetlag för att jag skulle kunna göra min bästa prestation. Besviken över hur saker och ting blev till slut, men jag ser fram emot att avsluta säsongen på hög nivå med BikeExchange-Jayco (Craddocks proffsstall)”, skriver 30-åringen.

I den inledande tempoloppet fick Neilson Powless ställa upp i Craddocks frånvaro, han slutade på 22:a plats, två minuter och nio sekunder bakom skrällsegraren Tobias Foss från Norge.

LÄS MER:Norsk skräll i cykel-VM: "Helt overkligt"

LÄS MER:Svensk cykelledare sjuk i cancer

LÄS MER:Svenska cykelstjärnan missar VM

ANNONS