Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikaela Laurén tejpar för ögonen och munnen på en bild av Klara Svensson. På lördag möts boxarna på Hovet.

Laurén tejpade igen Svensson

Skitsnacket har pågått i månader. Nu har Mikaela Laurén tagit till tejp för att få tyst på Klara Svensson. På lördag möts boxarna i en superhet tillställning på Hovet.

Boxningshallen på Södermalm i Stockholm är liten. Den rymmer två ringar, men inte så mycket mer. Att försöka trycka in stora profiler som Klara Svensson och Mikaela Laurén samtidigt är omöjligt.

Därför var tisdagens pressträff separerad.

Men när tiden sprang i väg hann Laurén och hennes entourage ändå anlända innan dess att Svensson var klar. Spänningen i luften gick nästan att ta på.

Vad skulle hända? Vem skulle säga vad?

"Du ska ångra allt du sagt"

De båda boxarna höll sig dock lugna, fram till att Laurén lindat klart händerna inför det korta träningspasset. Då passade hon på. En tejpbit för munnen på den stora reklambilden av Svensson. Sedan en över varje öga. Därefter spände hon blicken in i den mobiltelefon som dokumenterade allt.

- Klara, du ska ångra allt du sagt.

Det senaste kapitlet i ordkriget har annars handlat om vem som ska få gå sist in till matchen på Hovet på lördag. Laurén tycker självklart att det ska vara hon.

- Det ska inte vara någon diskussion. Jag är femfaldig världsmästare. Det är min hemmaplan. Varför ska Klara få gå in sist? Hon ska vara glad att hon får matchen mot mig.

Klara Svensson har varit den minst aktiva när det kommer till hån inför matchen. Så var det även under tisdagen.

- Folk vet att vi står i olika läger, att vi kommer från olika utgångspunkter. Men det är den kontrasten som säljer matchen, säger hon.

- Fast jag fokuserar inte på det. Jag vill inte att det ska dra fokus från det vi håller på med, boxning på högsta nivån.

I just det fallet tycks Laurén hålla med. Fajten har fått stor publicitet i media.

- Det är det här som bygger hypen. Man ska vara glad och tacksam. Det här är bra för boxningen, för damboxningen, och för Sverige, säger Laurén samtidigt som kamerablixtrarna smattrar.

Inget kafferep på gång

Matchen avgörs på lördagskvällen. Frågan är vad som händer efter det. Kommer Svensson och Laurén träffas och ta en fika?

Nja. Det verkar inte så.

- Det behövs nog lite mer tid innan vi röker den där fredpipan, säger Svensson.

Laurén är mer tydlig:

- Jag kommer aldrig vilja ta en kaffe med Klara. Hon kommer aldrig någonsin bli min vän.