Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Luleås målvakt Joel Lassinantti höll nollan i SHL-matchen mot Leksand.

Lassinantti sänkte Leksand

Luleå visar storformen. På annandagen kom tredje raka bortasegern när Leksand besegrades med 3–0. Matchvinnare: Luleås målvakt Joel Lassinantti.

Gissa om Joel Lassinantti hyllades i omklädningsrummet efter matchen. Här har Luleå fått en dubbel julklapp.

Strax före jul kom nämligen beskedet att Joel Lassinantti skrivit på ett nytt treårskontrakt med sitt Luleå och på annandagen storspelade han mot Leksand.

- Det här var nog en av mina bästa matcher den här säsongen. Jag behöll lugnet och följde min gameplan, sa Joel Lassinantti efter lagets hyllningar, samtidigt som han erkände att det var skönt att redan ha klart med ett långtidskontrakt.

- Jag kommer ju från Luleå och har alltid haft som mål att spela i klubben. Därför lever jag nu en dröm. Det påverkar självklart mitt spel positivt. 

Mardröm

Den här kvällen blev han dock en mardröm för leksingarna i fullsatt hemmaarena.

Varje gång Leksand var på väg in i matchen stod han i vägen.

I början av första perioden när Jon Knuts hade en jättechans att göra 1–0. Då gjorde Joel Lassinantti en jätteräddning, som blev kvällens snackis.

- Det gav naturligtvis självförtroende, speciellt när man lyckades göra räddningen efter att ha blivit bortspelad, erkänner Luleåmålvakten.

I början av andra perioden räddade han sedan en dubbelchans av Leksand.

Tre minuter senare stod det 2–0 till Luleå efter två jättemissar av Leksands målvakt Atte Engren. Första pucken tappade han in efter ett löst inlägg av Johan Harju.

Vid andra målet missade han en brytning från Jan Sandström och låg på isen när Karl Fabricius slog in returen. Därefter fick Atte Engren nog och ersattes i målet av Henrik Haukeland.

Trots dessa smällar kom Leksand tillbaka spelmässigt, men sänktes sedan av Joel Lassinanttis storspel och Craig Schiras 3–0-mål.

Starkt Luleå

Luleå är nu inte i en framgångsrik bortaturné med tre raka segrar. Den här kvällen syntes inget av den kris och svacka som drabbade Luleå i höstas. Laget, som också fått tillbaka flera skadade spelare, spelar nu stabilt och går mot en trevlig vinter

- Nu är det mer stabilt i laget och vi spelare litar på varandra. Vi har kommit stärkta ur den svackan, säger Joel Lassinantti, som erkänner att han också har landslagstankar.

- Visst, det är ett mål, men nu har jag fokus på spelet i Luleå, säger Joel Lassinantti.

Hans tränare Stefan Nilsson tillägger:

- Han är absolut en spelare för kommande landslagsspel om han fortsätter såhär.

Leksand saknade skärpa i avslutningarna i början av matchen var det dåligt med fart och aggressivitet. Dessutom har dalalaget fortfarande stora problem i powerplay. I den här matchen kändes det som att leksingarna satt kvar vid julbordet.