|

Två straffar av Lasse Nilsson i samma hörn.

En lös och en hård.

Så vann Elfsborg med 2-0 mot Gais och tog årets tre första bortapoäng.

Det hade bara gått fyra minuter. Elfsborg hade redan haft ett rejält avslut på mål och en boll i mål, bortdömd för offside. Då blev Johan Larsson klumpigt kapad av Jimmy Tamandi.

Lasse Nilsson väntade tills Dime Jankulovski hade rört sig åt vänster. Sedan rullade han löst in straffen till 1-0 vid Gaismålvaktens högra stolpe.

Sex minuter före paus lade Lasse Nilsson upp bollen elva meter från mål igen. Niklas Hult hade blivit klämd mellan två hemmaförsvarare.

Nilsson sparkade straff nummer två i samma riktning, men mycket hårdare. Jankulovski var lika långt ifrån bollen igen.

Straffar har inte varit grejen för Gais i årets allsvenska. Nu har laget fått fem stycken emot sig på sex omgångar. Och Gais enda egna straffspark brändes av Wanderson.

Elfsborgs dominans syntes främst på mittfältet. Exakta passningar i högt tempo öppnade ytor. Vassa instick i straffområdet skar sönder Gais försvar.

Tio minuter in i andra halvlek bytte Alexander Axén in Razak Omotoyossi, som blev spelklar i torsdags.

Den förre allsvenske skyttekungen (2007) från Benin hade några nästanchanser i sin Gaisdebut. Inte mer.