Joel Lundqvist gjorde en av sina bästa matcher denna säsong i comebacken efter OS-äventyret. Men Frölundas segerglädje grumlades av Ryan Laschs skada.

Lasch skadad när Frölunda slog Malmö

Frölunda slog Malmö med 2–1 efter straffläggning. Men segerglädjen dämpades av att Ryan Lasch, poängkung i Frölunda och hela SHL, tvingats utgå skadad.

|

Olyckan var framme för den 31-årige amerikanen Ryan Lasch efter bara 24 sekunder av matchen. Plötsligt låg Lasch på isen vid sargen i offensiv zon. Joel Lundqvist var närmast av lagkamraterna, men såg inte hur skadan gick till.

- Han skriker till och jag hör direkt att det inte låter bra, säger Lundqvist.

- Han fastnade på nåt sätt.

Ryan Lasch hjälptes av isen och uppges ha hunnit röntgas innan matchen var slut.

- De första rapporterna jag fått är att det inte ska vara så allvarligt, ingen fraktur eller nånting, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Men Joel Lundqvist är orolig när han varvar ner i omklädningsrummet.

- Det kan vara ett ledband som är av eller vad som helst. Och det tar tid. Jag avvaktar med att vara positiv, resonerar Lundqvist.

- Vi behöver inte hålla igen med vad han betyder för vårt lag, tillägger lagkaptenen om Ryan Lasch.

Gjort 51 poäng

Amerikanen har stått för 51 poäng (14 mål och 37 assist) på 47 matcher och leder SHL:s poängliga.

Frölunda var bäst i de två första perioderna, men Oscar Alsenfelt gjorde en stormatch i Malmös mål. Hemmalagets 1–0 strax före andra pausen gjordes påpassligt av backen Jonathan Sigalet, sedan Malmös Rhett Rhakshani gett Frölunda en kontring gratis med ett blindpass i offensiv zon.

Men Malmö kom ut starkt i tredje perioden. Vid 8.24 kvitterade Erik Forssell, efter ett misslyckat ingripande vid eget mål av just Jonathan Sigalet.

1–1 gav en spännande avslutning på en match där intensiteten växte efter hand, rentav mot slutspelskaraktär. I förlängningen kom Frölundas Victor Olofsson helt fri mot mål, men Alsenfelt räddade igen.

Matchen gick till straffar, där Carl Grundström avgjorde efter fem missade strafförsök.