Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Lasch har laddat batterierna – redo för ny guldjakt

Ryan Lasch, 32, firade stora triumfer förra säsongen och ledde Frölunda till SM-guld. Nu har poängkungen laddat batterierna hemma i USA – tillsammans med Rhett Rakshani – och är redo för en ny jakt på ett nytt guld.
– Jag gillar inte ursäkter, det finns inget att skylla på, säger han.

En lång semester är över för spelarna i Frölunda. Något som för poängkungen Ryan Lasch innebär att Kalifornien byts mot Göteborg igen när plikten kallar. Under sin fjärde säsong i Göteborg gjorde amerikanen 50 (12+38) poäng under grundserien och följde upp det med 19 (6+13) i slutspelet när han ledde laget till SM-guldet.

Under den här försäsongen ser 32-åringen ut att vara i strålande form och på ett lekfullt humör.

– Det är sjukt! Det är ingen här som ser rostig ut utan alla har flugit fram på isen, säger han.

Är det lite förvånande?

– Inte i Frölunda. Det är inte konstigt här.

LÄS MER: Ödmjukt Frölunda börjar jakten på nästa guld

Trots att man inte direkt tänker på hockey och is när man hör Kalifornien har Ryan Lasch ändå gjort en hel del ispass hemma i USA under sommaren. Då ihop med lagkamraten och barndomskompisen Rhett Rakhshani.

– Vi har varit och kört ett par gånger med flera andra grabbar. Det är lite som när NHL-spelarna från Sverige är hemma och kör under sommaren, säger han.

Hur viktigt är det för dig att ha möjligheten att kunna vara hemma under sommaren?

– Det är skönt! Det gör att jag kommer hit med massor av energi och är glad över att vara här. Det är också bra att missa ett par månader då man annars hade kört på med samma rutiner och så. Det är skönt att bara kunna slappna av.

"Jag gillar inte ursäkter"

Den här säsongen är målet i Frölunda att göra om fjolårets bedrift genom att vinna SM-guld på nytt. Något som har visat sig vara svårt.

– Det finns ingen bakfylla i det här laget, vi alla är i väldigt bra form. När jag var i Bern så vann de två år i rad så det finns ingen ursäkt. Det är flera lag som har gjort det och visat att det går, säger han och fortsätter:

– Jag gillar inte ursäkter. Så det finns inget att skylla på.

Skönt att dra igång säsongen nu?

– Det ska bli grymt skönt att komma ut och känna på det och komma in i systemet igen. Sen är det inte en speciell match utan bara en match i mängden och jag ska försöka överleva därute, säger han.

LÄS MER: Nicklas Lasu tror inte på "guldbaksmälla"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.