Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Lasch gjorde det han är bäst på – tog Frölunda vidare

Ryan Lasch, 31, är poängkung för Frölunda i både SHL och CHL. När det behövdes som mest klev han fram mot Lugano och skickade Frölunda vidare i slutspelet.
– Det viktigaste är att laget går vidare, säger han efter dubbla fullträffarna.

Amerikanen har motsvarat alla högt ställda förväntningar den här säsongen. Efter 18 omgångar av SHL står han redan på 18 poäng. I Champions Hockey League är han poängbäst i hela turneringen.

Mot Lugano var dock Frölunda och Ryan Lasch illa ute och var i underläge flera gånger om. Då klev han fram och noterades för fyra poäng, två mål varav det sista betydde 5–4 och avancemang för Frölunda.

– Det viktigaste är att laget går vidare. En sådan här seger, att vinna en sådan här match det är helt enormt för laget och det bygger verkligen självförtroende, säger han och fortsätter:

– Vi hade många chanser i vårt powerplay och pucken låg där framför mål. Sen fick Rhett tag i den och slog en grym passning, han såg mig därute och det var bara att peta in den och väldigt skönt att vi fick utdelning på vårt powerplay.

Skönt att ni amerikaner visar vägen?

– Haha! Rhett är en grym spelare och har en bra blick för spelet och det tar han med sig in i vårt spel.

"Det finns så mycket självförtroende"

Halvvägs in i matchen mot Lugano låg dock Frölunda under med 1–3 och var illa ute. Men det skulle inte stoppa Frölunda den här kvällen.

Ryan Lasch?

Jo, han slutade aldrig att tro på sitt lag.

– Det var så mycket hockey kvar och vi kände hela tiden att vi var bättre än Lugano i båda matcherna. I första matchen somnade vi till lite men det finns så mycket självförtroende i den här gruppen och nu fick vi in puckarna, säger han och fortsätter:

– Sen är jag mer av en playmaker och gillar att spela fram andra. Men det är klart det är kul och skönt att få göra två mål, särskilt att få göra matchens sista.

I nästa runda väntar tjeckiskt motstånd för Frölunda. Då är det Brno som står för motståndet.

– Tjeckiska lag är bra, de ställer om snabbt men jag vet inte så mycket om de ännu. Nu ska vi njuta av det här och när den tiden kommer så får vi titta närmare på dem. Men det ska bli kul, säger Lasch.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.