Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sebastian Larsson vid lördagens mixade zon i Stockholm efter mötet med Italien.

Larsson vill fortsätta bryta trender

Första segern över Italien på 19 år kom i lördags. Nu vill Sebastian Larsson se att landslaget tar första segern på italiensk mark på 34 år.

En nick från Kennet Andersson på Ullevi i Göteborg 1998 var senaste gången en svensk blev segerfixare mot Italien. Före fredagens drabbning på Friends arena vill säga. Jakob Johanssons halvvolley styrde sig in bakom Gianluigi Buffon via italienskt försvarsben.

– Jag funderade inte så mycket på det innan. Jag var inte medveten om det. Det fick man reda på efter matchen, säger Larsson om den trendbrytande segern.

– Framförallt tycker jag att vi har visat i det här kvalet och inte minst i går (fredags) att vi kan mäta oss med de riktigt stora lagen om vi får till det. Får vi inte till det så kommer vi inte vara tillräckligt bra. Men det handlar om att få till det och i går fick vi det och nu måste vi göra det igen.

Svagt facit i Italien

Att vinna på hemmaplan med en arena fylld av svenska fans är en sak. Att ta med sig ett positivt resultat till Italien något helt annat. Tre gånger på tio försök har det blivit poäng för Sverige i Italien, blott en gång seger. 1983 besegrade Blågult dåvarande världsmästarna (3–0) anförda av Glenn Strömberg som gjorde två mål.

– Vi hade ett otroligt stöd i går (fredags) och det stödet kommer att vara för italienarna den här gången, då får man hitta det positiva i det och försöka njuta så mycket det går ändå, säger Larsson.

"Liten ledning"

Hur mycket förändras uppladdningen för er spelare när det finns ett resultat att gå på?

– Inte så himla mycket. Inte med det här resultatet tycker jag, det handlar trots allt om 1–0 och det är 90 minuter kvar att spela. Kanske om vi hade förlorat med ett par bollar eller vunnit med ett antal mål, då kan det smyga in sig lite tankar. Men det är en så pass liten ledning, vi kommer att vara ganska tydliga med hur vi vill uppträda. Vi kan inte gå ut och bara försvara en ledning i 90 minuter mot Italien borta, det kan bli jobbigt.