Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Edmontonspelarna firar ett av Adam Larssons två mål i segermatchen mot Anaheim.

Larsson tvåmålsskytt mot Anaheim

Adam Larsson gjorde två mål, Filip Forsberg ett. Både Larssons Edmonton och Forsbergs Nashville inledde NHL:s kvartsfinalspel med segrar.

Han gjorde fyra mål under hela grundserien. I den första kvartsfinalmatchen mot Anaheim gjorde svenske backen Adam Larsson två i samma period, och bidrog starkt till Edmontons 5–3-seger.

Det andra målet var både tjusigt, turligt och matchavgörande.

Solomål med tur

Larsson började vid det egna målet, åkte sedan genom mittzonen, rundade hela Anaheims lag och på väg runt motståndarmålet kastade han in pucken, lite på chans, och den studsade in via Anaheimbacken Josh Masons skridsko och in i mål.

- Det var bästa möjliga utdelning. Jag hade tur att den gick in, säger Larsson till nhl.com.

- I sådana här matcher måste vi andra kliva fram. Vi kan inte bara lita på de bästa spelarna.

Målet betydde 4–3 och Leon Draisaitl punkterade sedan matchen i tom bur.

Inför matchen hade den tidigare Skellefteåbacken Larsson gjort ett mål på elva slutspelsmatcher.

- Senaste gången jag gjorde två mål? Aldrig. Jag kanske gjorde det hemma i Sverige, i Skellefteå, men det är länge sedan nu, säger Larsson till Edmonton Journal.

Filip Forsberg gjorde också ett viktigt mål för sitt Nashville, även om hans 3–1 i den andra perioden mot St Louis inte var någon direkt avancerad individuell prestation.

"Inte det snyggaste"

P K Subban sköt, Jake Allen i St Louis-målet lämnade retur och pucken studsade på Filip Forsbergs skridsko och in i mål.

- Det var inte det snyggaste jag gjort, men nu är det slutspel och hur målen ser ut betyder väldigt lite, säger Filip Forsberg till Aftonbladet.

St Louis kom dock tillbaka, Jaden Schwartz reducerade och Magnus Pääjärvi var sedan inblandad i Vladimir Sobotkas kvittering. Men Nashville, som slog ut Chicago i fyra raka matcher i första rundan, fick sista ordet.

Otäck skada

Knappt halvvägs in i den sista perioden slängde Nashvilles Vernon Fiddler fram klubban precis framför Jake Allen och stötte in avgörande 4–3.

- Visst, det var kanske ett lite chansartat mål, men lag som är inne i bra stim får ofta studsarna med sig. Och det är ändå signifikativt för oss att hela tiden komma tillbaka, säger Filip Forsberg till Aftonbladet.

Nashvilles Kevin Fiala åkte på en otäck skada, och fick föras av isen på bår efter en närkamp med St Louis försvarare Robert Bortuzzo i början av den andra perioden. Schweizarens vänsterben vek sig när han föll och i hög fart kraschade in i sargen.