Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Larsson tillbaka – Popovic missar Tjeckien

Tre Kronors center Johan Larsson är klar för spel mot Tjeckien i VM – däremot tvingas assisterande förbundskaptenen Peter Popovic till fortsatt vila efter sin dramatiska ögonoperation.

Popovic tvingades till en akut operation i fredags – inför VM-premiären mot Vitryssland – sedan han drabbats av näthinneavlossning.

- Han var på återbesök i morse, allt ser bra ut. Operationen har gått bra, men han behöver ta det lugnt några dagar, säger Ström.

Därmed är Popovic borta från toppmötet med Tjeckien på söndagen, hur det blir mot Frankrike på måndag är oklart. Juniorlandslagets förbundskapten Tomas Montén, egentligen scout under VM, flyttas ned i båset där han håller kontakt med videocoachen Johan Andersson som finns på läktarplats.

- Jättesynd att Popovic saknas så klart, som tur är har vi ju Tomas Montén här som vi jobbat med tidigare och vet vårt tänk på bänken. Så vi har en bra plan ändå, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg.

Garpenlöv ersätter

Popovic coachar i vanliga fall backarna, men ersätts av Johan Garpenlöv, också assisterande förbundskapten, som i sin tur ersätts av Montén. Popovic var nere i hallen en kort stund på söndagen i samband med Tre Kronors träning, men fanns inte med på isen.

- Jätteskönt att se honom, det är aldrig kul med såna här grejer. Tur i oturen att han gjorde det han gjorde när det hände. Han verkar vid gott mod, lite trött bara, säger Grönborg.

"Bra för balansen"

Förbundskaptenen är också nöjd över att Buffalocentern Johan Larsson kan spela mot Tjeckien. Han plockades av isen för en misstänkt hjärnskakning i 5–0-segern över Vitryssland i premiären, men så illa var det inte. Larsson tränade på lördagen.

- Det är bra för balansen i kedjorna framför allt. Johan är en viktig spelare för oss, hela den kedjan är nyttig. Det är skönt att ha honom tillbaka och det ger oss fler möjligheter att coacha efter vår plan, säger Grönborg.