Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

U21-landslagsspelaren Jordan Larsson åker på januariturnén i stället för Carlos Strandberg. Arkivbild.

Larsson till landslaget efter återbuden

Det blir ingen landslagsturné till Abu Dhabi för Magnus Eriksson. Ansökan om arbetstillstånd i USA stoppar allsvenskans skyttekung. Däremot kommer hemvändaren Jordan Larsson att ansluta i stället för Carlos Strandberg.

Jordan Larsson gjorde på tisdagen klart med IFK Norrköping och kommer att åka till Förenade arabemiraten en dag senare än landslaget, på onsdagen.

Han ersätter Carlos Strandberg som ännu inte är helt återställd efter en lårskada som Malmö FF-anfallaren fick i slutet av oktober.

"Det är tråkigt. Jag hade sett fram emot att få jobba med Carlos. Nu får vi stället chansen att lära känna Jordan som vi också följt en tid, men som inte varit tillgänglig för oss när han spelat i Holland", säger förbundskapten Janne Andersson till Svenska fotbollförbundets webbplats.

Väntar på ambassadtid

Djurgården-anfallaren Eriksson, som strax före jul gjorde klart med det amerikanska MLS-laget San Jose, ersätts inte i landslagstruppen.

Det är möjligheten till arbetstillstånd i USA som ställer sig i vägen för hans januariturné med landslaget.

"Jag måste infinna mig på den amerikanska ambassaden någon gång mellan den femte och tionde januari och måste därför stanna hemma tills vidare", säger Eriksson till fotbollförbundets webbplats.

"Jag måste helt enkelt stanna hemma och knipa den tid jag får med ambassaden. Annars kan arbetstillståndet fördröjas och jag riskerar att missa en del träning med klubben".

Ansluter senare?

I Abu Dhabi ska Sverige spela två landskamper, mot Estland den 7 januari och mot Danmark den 11 januari.

Eriksson säger att han tycker att det är jättetråkigt att missa januariturnén.

"Men det finns förstås en liten chans att det går fortare än beräknat. I så fall kan jag kanske ansluta med landslagstruppen senare. Men, som sagt, det är en liten chans."