Johanna Larsson kliver ut på den stora scenen när Wimbledon inleds på måndag. På centercourten mot tvåfaldiga mästaren Petra Kvitova. Arkivbild
Johanna Larsson kliver ut på den stora scenen när Wimbledon inleds på måndag. På centercourten mot tvåfaldiga mästaren Petra Kvitova. Arkivbild

Larsson på centercourten: "Försöka njuta"

Johanna Larsson har aldrig vunnit en singelmatch i Wimbledon. Mot tvåfaldiga mästaren Petra Kvitova blir det spel på centercourten.

ANNONS
|

Johanna Larsson fick en mardrömslottning i Wimbledon. Tjeckiskan Petra Kvitova vann turneringen 2011 och 2014 och har visat fin gräsform med turneringsseger i Birmingham.

Wimbledon startar på måndag och när spelschemat släpptes står det klart att Larsson och Kvitova möts på centercourten som dagens andra match efter att hemmahoppet på herrsidan, Andy Murray, spelat sin öppningsmatch mot Alexander Bublik.

"Grymt speciellt"

Många åskådare att vänta med andra ord.

- Det kommer att bli grymt speciellt. Det är en av de större matcherna man kan spela att möta Kvitova på centercourten i Wimbledon. Jag har spelat på centercourten i de andra "slamsen", säger hon.

ANNONS

52-rankade Larsson har aldrig passerat första omgången i Wimbledon. Ett dystert facit, som dock inte stör henne.

- När du möter en så bra spelare är det tufft oavsett om jag hade gått till kvartsfinal här tre gånger tidigare. Det är bara att gå in och försöker njuta så mycket som möjligt.

- Det är ingen fråga om vem som är favorit inför matchen. Gräs är inte mitt bästa underlag, men jag har förberett mig så bra som möjligt.

"Mycket piggare nu"

Nyckeln mot Kvitova blir att styra så många poäng som möjligt, menar hon.

- Kvitovas spel passar bra på gräs, mitt passar bättre på grus när bollen studsar högre medan den studsar lågt på gräs. Jag ska försöka vara så aggressiv jag kan och vara först på bollen.

ANNONS

Larsson har stått över förhandsturneringarna och förberett sig hemma i Sverige. Hon har en tuff säsong bakom sig med många sjukdomar.

- Men jag är mycket piggare nu. Jag har varit hemma, laddat batterierna och ska köra allt jag har.

TT

ANNONS