Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Gif Sundsvalls Eric Larsson firade 1–1-kvitteringen i bortamötet med Gefle.

Larsson hittade rätt – till slut

Gefle var på väg att sätta rejäl press på Helsingborg i jakten på kvalplatsen. Då kvitterade Eric Larsson för Gif Sundsvall med sitt blott tredje tävlingsmål i allsvenskan och superettan på totalt sju år.

Eric Larsson har tidigare i karriären gjort ett mål i allsvenskan och ett i superettan.

Den 23 maj 2012 avgjorde han när moderklubben Gefle mötte Örebro på Strömvallen och den 24 augusti 2013 sköt Larsson hem segern till Gif Sundsvall mot Degerfors borta.

På fredagskvällen kom mål nummer tre i karriären då Sundsvall tog med sig en poäng hem från Gävle.

- Jag fick några lägen i första halvlek där de bjöd in mig men då sköt jag inte, så jag tänkte i halvtid att får jag ett läge så skjuter jag, och den satt fint. Jag väntade in min motspelare så att han skulle komma upp lite och att jag skulle få lite utrymme till vänstern. Att komma tillbaka och ta en poäng sådär är alltid kul, säger han.

"Inte riktigt klart"

Sundsvall har efter fredagens match åtta poäng ner till Helsingborg, som spelar sin match i omgången på söndag.

Det är redan 13 mål ner till Skånelaget och det där sällsynta Larssonmålet kan komma att bli det som säkrade kontraktet för ”Giffarna” från Sundsvall.

- Fast de kan gå rent och ta tolv poäng och vi noll, så än är det inte riktigt klart. Man får inte ropa hej, men vi har absolut ett riktigt bra utgångsläge. Gör vi vårt ska vi klara det på egen hand, säger Eric Larsson.

För Gefle är det tyngre.

Larssons kvittering i 65:e minuten blev en rejäl kalldusch för hemmalaget som fick en tidig ledning i matchen då Johan Bertilsson krutade in 1–0 i 17:e minuten.

Helsingborgs långvariga kräftgång har hållit kvaldörren fortsatt öppen för Gefle och hade Gävlelaget lyckats ta sin fjärde seger för säsongen så hade nästjumbon bara haft två poäng upp till Helsingborg och därmed satt en rejäl press på Skånelaget inför deras match i omgången.

"Haft lite oflyt"

Nu gör fredagens tappade poäng att den fortsatte kvalplatsjakten får fortsätta ur ett riktigt tungt underläge.

Men Eric Larsson, fostrad i Gefle, tror ändå att hans gamla lag tar sig till kvalet till att börja med:

- Absolut, Helsingborg har haft lite oflyt med resultaten och Gefle har varit starka. Det är fyra poäng upp just nu, så det finns goda chanser att de klarar det. Jag känner Gefle bra och de brukar vara som bäst när det gäller.

TT: Och om de åker ur?

- Det skulle inte alls vara kul. Mitt fokus är i Sundsvall nu men jag kollar ju på Gefles matcher och bryr mig om dem, så det hade varit tråkigt.