Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Larsson föll tungt i Wimbledon: "Får underkänt"

Sverigeettan Johanna Larsson debuterade på en av den finaste av tennisbanor. Men förlusten mot Petra Kvitova på centercourten i Wimbledons första omgång är inget hon kommer blicka tillbaka på.

På måndagen inleddes Wimbledon, årets tredje grand slam-turnering, på de mytomspunna gräsbanorna utanför London.

Och på huvudbanan, centercourten, var Johanna Larsson en av aktörerna när hon i sin match i den första omgången ställdes mot dubbla Wimbledonmästaren Petra Kvitova.

- Det är såna här matcher jag tränar och spelar för, säger Johanna Larsson på telefon till TT efter 3–6, 4–6-förlusten.

Den 28-åriga svenskan bröt 12-rankade Kvitovas serve redan i matchens första game. Men den 27-åriga tjeckiska toppspelaren bröt tillbaka och tog hem setet efter ytterligare ett servegenombrott.

"Började darrigt"

- Hon började darrigt och jag försökte vara så aggressiv jag kunde. Tyvärr så får jag underkänt i mina egna servar, säger Larsson.

53-rankade Larsson, som nu spelat på centercourten i samtliga fyra grand slam-turneringar, tappade även serven två gånger i andra set.

Vänsterhänta Kvitova, som nyligen kommit tillbaka till tennisen efter att ha blivit knivskuren i spelhanden av en inbrottstjuv i december i fjol, avslutade matchen med ett serveess efter en timme och 24 minuters spel.

Sverige är nu utan singelspelare i årets Wimbledon.

- Det var en jättekul upplevelse (att spela på centercourten), men det är inget jag kommer blicka tillbaka på som en av mina större tennisframgångar. Mina titlar rankar jag högre, säger Larsson som vunnit tio WTA-titlar, flest i dubbel.

Hög säkerhet

Sedan fjolårets Wimbledon-turnering har London skakats av en rad terrorattacker. Men Johanna Larsson upplever ingen skillnad i säkerhetskontrollerna kring sportarrangemanget som sedan flera år är rigorösa.

- Wimbledon har alltid varit duktiga med sin säkerhet. Den känns som att tennisen är i fokus, säger hon.

På tisdagen går Larsson, tillsammans med nederländska Kiki Bertens, in i dubbelturneringens första omgång. Kateryna Bondarenko, Ukraina, och Aleksandra Krunic, Serbien, väntar för Larsson/Bertens som är 14-seedade.