Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Larsson bakom Eskilstunaseger

Kif Örebros rivstart skakade om. Men Eskilstuna tog sig i kragen, vände på matchen och 2–1-segern innebär att laget hakar på Linköping i toppen av den allsvenska tabellen.

Efter bara ett par minuter tvingades Eskilstunas målvakt Emelie Lundberg till en reflexräddning på ett skott från nära håll. I den sjunde minuten kunde hon däremot inte göra något åt Emma Janssons distansskott. Kif Örebro-anfallaren träffade krysset och gav gästerna en något oväntad ledning.

Men Eskilstuna visade att förra veckans seger mot guldfavoriten Rosengård inte var någon slump, och att laget vill utmana i toppen av fotbollsallsvenskan.

Malin Diaz var kanske planens främsta, men det var anfallskollegan Mimmi Larsson som låg bakom målen som gav segern. Tre gånger under första halvlek sprang sig den snabba forwarden fri till höger i straffområdet och avslutade lågt. Två gånger ledde det till mål.

Först räddade Carola Söberg, men returen hamnade mitt i straffområdet där Petra Andersson fyllde på och nickade in 1–1. Och med bara minuter kvar av halvleken behövdes ingen retur, Larssons skott hittade målet direkt.

I den andra halvleken hade till och med Fiona Brown råd att missa en straff för Eskilstuna, och Kif Örebro kom inte närmare än Jenny Hjohlmans ribbträff i den 70:e minuten.

Eskilstuna går upp på andraplats, två poäng bakom serieledaren Linköping.