Larholm: "Vi ska inte tappa så här i slutet"

ANNONS
|

Att göra det hemma inför storpublik i ett derby mot ärkerivalen Redbergslid gjorde förstås förlusten med ett mål extra jobbig.

Det var också en mycket dämpad och besviken Robert Wedberg, tränare i Sävehof, som till slut kom ut ur omklädningsrummet efter att ha deppat med sina mannar.

– Vad ska man säga? Det finns förluster och det finns förluster. Den här var onekligen en oerhört tung förlust, suckar han.

Efter att RIK kopplat ett grepp jobbade sig Sävehof allt mer in i matchen och ledde med 27-26 när tre och en halv minut återstod.

Redbergslid som haft ledningen större delen av matchen kvitterade – och avgjorde.

ANNONS

– Det är något som fattas, vi är inte där, vi har inte den där yttersta skärpan. Vi jobbar helt enkelt inte fullt ut i 60 minuter, där måste vi skärpa oss, säger Wedberg.

Det var tredje matchen i rad som Sävehof mer eller mindre tappade matchen i slutsekunderna.

Senast två oavgjorda möten, mot Aranäs och Ricoh, och nu förlusten mot Redbergslid.

Har det börjat sätta sig mentalt?

– Det tror jag inte, det hoppas jag inte. Jag tror och hoppas att det är en tillfällighet, att det är något som vi själva kan ta oss ur genom hårt arbetet, säger Wedberg.

Jonas Larholm, Sävehofs rutinerade stjärna, hade en tuff och jobbig kamp mot Redbergslids skicklige och respektlöse Simon Örtelind, bara 18 år.

–Det här tungt, vi ska inte tappa så här i slutet, vi ska ta inte tappa när vi leder med två mål, summerar Larholm.

ANNONS