Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Larholm och Berggren tar över – efter Stockenberg

Andreas Stockenberg ledde herrlaget i Sävehof till första SM-guldet på sju år. Nu ersätts han av storspelaren Jonas Larholm som får uppbackning av Emil Berggren som återvänder till klubben.
– Det känns kul att få chansen, säger Larholm.
Samtidigt väljer Hanna Fogelström att lämna efter endast ett år.

Sävehof vann SM-guld på både dam- och herrsidan för bara några veckor sedan. Därefter har arbetet med att spika den sportsliga ledningen inför framtiden. Detta då både tränaren för herrlaget, Andreas Stockenberg, samt managern Anders Eliasson valt att lämna klubben.

Därefter har det spekulerats friskt i vem som skulle ersätta Stockenberg som ny huvudtränare. Där blir det en intern rekrytering – till en början.

LÄS MER: Frispråkige Stockenberg talar ut om tiden i Sävehof

För ny huvudtränare blir Jonas Larholm som därmed blir spelande tränare under den kommande säsongen – uppbackad av Emil Berggren som även tar rollen som ny sportchef efter Eliasson.

– Det känns kul att få chansen att jobba i en klubb som man känner lite extra för. Det ska bli väldigt lärorikt att få arbeta i en miljö som har så otroligt mycket handbolls- kunnande och spännande människor som jag hoppas ska kunna bidra också till min egen personliga utveckling, säger Larholm om sin nya roll.

LÄS MER: Larholm och Berggren om nya rollerna

Förre spelaren tar över – efter Larholm

Att Emil Berggren skulle återvända till Sävehof i framtiden var ingen skräll.

– Jag har hela tiden sen jag lämnade Sävehof hoppats komma tillbaka i någon roll. Att jag fått denna möjlighet gör mig oerhört stolt och väldigt glad.

Anledningen till att det bara är ett tränaruppdrag på en säsong för Larholm?

Michael Apelgren blir ny huvudtränare för herrlaget i Sävehof – först 2020.. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Jo, för därefter är det redan nu klart att Michael Apelgren tar över som ny tränare.

– Det här blir en inspirerande utmaning i en ny spännande konstellation. Jag ser med tillförsikt fram emot att jobba hårt för fortsatt utveckling i klubben, säger han.

LÄS MER: Michael Apelgren: ”Vill fullfölja det jag lovat”

Fogelström lämnar klubben

Men det är inte bara på herrsidan som det händer grejer i Sävehof. Samtidigt kliver Andreas Wallin in och blir ny akademiansvarig i klubben samt assisterande tränare till damlagets tränare Rasmus Overby som fortsätter på sitt kontrakt.

En säsong fick räcka för Hanna Fogelström.. Bild: PETTER ARVIDSON

Desto mer överraskande är att damlagets manager Hanna Fogelström väljer att lämna klubben efter endast en säsong.

– Den här tjänsten kräver mycket och det är en livsstil. Jag har gillat att gå till jobbet varje dag, jag älskar handboll, men nu vill jag vara åskådare, säger hon.

LÄS MER: Fogelström om varför hon lämnar: "Flera personliga anledningar"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.