Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Larholm förnekar provokation: Ville bara känna på bollen

Alingsås klubbchef gick till hård attack mot Sävehofstjärnan Jonas Larholm, som han anklagade för att medvetet ha förstört spelarpresentationen inför lagens möte i onsdags.
Larholm själv menar att det inte var meningen att provocera.
– Jag ville bara känna på bollen, säger han.

Det var inför matchen mellan Alingsås och Sävehof i Estrad som Jonas Larholms beteende väckte ilska hos hemmalaget. Alingsås klubbchef Christer Mårtensson menar att Larholm saboterade spelarpresentationen och var efteråt upprörd.

– Vi har ju ett arrangemang som vi försöker göra så bra som möjligt. Vi skickar in motståndarlaget till applåder och så ställer de sig på sin sida. Sedan släcker vi ner, och publiken ställer sig upp när vi kopplar på ljud och ljus, och sedan springer vårt hemmalag in. Och mitt under det inspringet så korsar Jonas Larholm vägen där vi ska springa in och slänger lite skott. Han är 20 meter från sitt lag, som ju är på andra sidan, sa Mårtensson till GP.

LÄS MER: Alingsås ilska mot Larholm: "Rent griseri"

Han menade att det var en uppenbar provokation från Larholms sida och kallade det för ”rent griseri”.

– Ja, det är ju solklart. Det är så provokativ och dumt och respektlöst att jag skäms. Så illa är det. Jag utgår ifrån att klubben tar avstånd från ett sådant beteende. För mig är det totalt respektlöst. Att det inte skulle vara medvetet, det finns inte, sa Mårtensson.

"Inte meningen att irritera dem"

På fredagen hörde Jonas Larholm av sig till för att ge sin version av händelsen – som blivit omskriven i flera medier.

– Jag har sett lite rubriker. Mina lagkompisar har visat att det skrivits om det och jag har fått reda på att det var störande för dem. Men jag ville bara känna på bollen. Det är inte alltid samma matchboll och jag ville se hur den studsade och reagerade mot golvet. Och det var upptaget på vår planhalva, säger Larholm.

Han hävdar att det inte fanns någon tanke på att provocera motståndarna.

– Nej, det var inte meningen att irritera dem, så jag beklagar om de uppfattade det så.

Larholm fick under matchen syna det röda kortet – men det var alltså hans agerande inför som fick Alingsås att reagera.

– Jag kanske var lite överladdad inför matchen och det verkar som att de blivit irriterade. Som sagt, jag beklagar om det uppfattades fel. Jag tycker det är jättekul att spela i Estrad, säger Jonas Larholm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.