Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: NICKLAS ELMRIN
Bild: NICKLAS ELMRIN

Lantz medger – SM-guldet är förlorat

Fem matcher kvar. Åtta poäng (och 12 plusmål) upp till serieledande Rosengård. Då medger Marcus Lantz att SM-guldet är kört.
– Ja men så är det, säger GFC-tränaren.

Det hade kunnat vara så annorlunda. Julia Zigiotti Olme hade kunnat tråckla in en boll, något av Julia Roddars distansskott hade kunnat leta sig in – och kanske hade Rebecka Blomqvist utnyttjat sitt friläge.

Det hade kunnat vara två poäng upp till serieledning.

Men nu blev det inte så.

I stället var det Rosengård som via en snabb "höger-vänster-jabb" gjorde både 1–0 och 2–0 när toppmötet gick in i sitt slutskede.

LÄS MER: Mardrömsminuter sänkte GFC – guldet långt borta

När matchen var slut var det inte två poäng upp, utan åtta. Några för mycket, medger Marcus Lantz:

– Om man räknar ihop det ... Vi är åtta poäng bakom Rosengård. Även om vi går rent, och vinner våra fem sista, så räcker det ändå att Rosengård vinner tre ut av fem. Tittar man på dagens match, hur slitna och trötta vi är, är det då realistiskt att vi vinner fem utav fem?

Är SM-guldet kört?

– Ja men så är det, säger Lantz, och fortsätter:

– Det är klart vi ska gå för det. Men tittar man på det Rosengård vi möter i dag, så är möjligheten att de vinner tre ganska stora.

Siktar in sig på andraplatsen

Guldet ser alltså ut att stanna vid en dröm för den här gången. Men det är alltjämt extremt viktiga poäng på spel i de avslutande matcherna. Nu är siktet inställt på andraplatsen – den som GFC knep i fjol och som gav en plats i Champions League 2019.

– Visst, men samtidigt får vi se upp så att vi inte blir femma, sexa, sjua ... Just nu är vi fyra, det är ju så pass jämnt just nu, säger Marcus Lantz.

På den där andraplatsen parkerar just nu Vittsjö, med 34 poäng (fyra fler än Göteborgs 30). Däremellan återfinns också Kristianstad på 31.

– Framför allt gäller det att få tillbaka pigga och friska spelare på något sätt, om vi ska ta den där andraplatsen. Just nu är vi fyra och det kan som sagt sluta med att vi blev sexa också, säger Marcus Lantz.

LÄS MER: "Fick det här laget en ärlig guldchans?"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.