Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/12

Lantz efter förlusten: "Vi är självklart besvikna"

Ett skadedrabbat Örgryte hängde med länge i bortamötet mot Helsingborg. Men efter att hemmalaget dragit upp tempot i andra halvlek föll gästerna till slut med uddamålet. – Det vi är mest besvikna över är att vi inte gör mål på de lägena vi har, säger Örgrytes tränare, Marcus Lantz.

Örgryte åkte till Helsingborg med en lång skadelista. Bland annat saknades William Atashkadeh, Martin Mutumba och Johan Hammar. Dessutom fick målvaktstränaren, Dime Jankulovski, ta plats på bänken på bänken i andramålvakten, Kristoffer Björcks frånvaro. På grund av skadesituationen fick också nyförvärven Albin Skoglund och Jesper Björlund chansen i startelvan. Och det var ändå ett Öis som höll jämna steg med topplaget Helsingborg.

Första halvlek blandade och gav. Helsingborg och Örgryte turades om att komma till halvchanser men när väl chanserna gavs var det minst sagt oskärpa i avsluten. Bland annat fick Daniel Sliper en hel drös med halvchanser där samtliga avslut hamnade över hemvändande Helsingborgsmålvakten, Pär Hanssons överliggare.

– Första halvlek styr vi spelet lite mer och de känner sig tillbakatryckta. Vi skapar många lägen där vi spelar snett inåt bakåt. Men vi träffar inte mål på avsluten, säger Örgrytes tränare, Marcus Lantz.

Helsingborg tog över

Efter en jämn första halvlek tog hemmalaget över spelet lite mer i den andra halvleken. Helsingborg satte en högre press på Örgryte jämfört med den första halvleken vilket mynnade ut i ett spelövertag. Ändå saknades de riktigt heta målchanserna i matchen.
Fram tills den 70:e minuten då matchens stora möjlighet dök upp. Helsingborgs Adam Eriksson spelade sig fint runt på vänsterkanten, kollade upp och slog ett perfekt inspel till en framrusande Jesper Lange som enkelt kunde störa in bollen i mål. Otagbart för Stojan Lukic i Örgryte-målet. 

Efter målet flyttade Örgryte fram positionerna men lyckades aldrig riktigt komma till någon riktigt het kvitteringschans. Närmast kom yttermittfältaren Daniel Paulson som testade Pär Hansson som lyckades rädda ut bollen till hörna.

Tränare Lantz var besviken över att inte ha fått med sig poäng efter matchen.

– Vi är självklart besvikna. Vi gör en bra bortamatch mot ett topplag som ligger trea. Det vi är mest besvikna över är att vi inte gör mål på de lägena vi har. Vi hade gärna haft med oss en poäng hem men utifrån det så är det en bra insats från killarna. Det är det sista som saknas så det känns surt, säger Lantz.

Elmander byttes ut med skada

I slutet av matchen fick dessutom anfallaren, Johan Elmander, bytas ut efter en armbåge i huvudet. Lantz säger dock att det inte ska vara någon fara med honom inför fortsättningen.

– Han fick en ordentlig smäll i nacken men det ska inte vara någon större fara, säger Lantz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.