Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Landslagskamraterna Kosovare Asllani och Caroline Seger möts i Champions League-semifinal på lördag. Asllanis Manchester City börjar på hemmaplan i mötet med Segers Lyon. Arkivbild.

Landslagsstjärnorna möts i Champions League

Manchester City mot Lyon – Kosovare Asllani mot Caroline Seger. Endast en av landslagsstjärnorna kan nå Champions League-finalen i Cardiff.

Under klubbens första säsong i Champions League har Manchester City nått semifinal. Där ställs den engelska klubben mot tuffast tänkbara motstånd – titelförsvararen Lyon, som har vunnit turneringen totalt tre gånger.

- Det kommer bli väldigt tuffa matcher. Jag har ju mött Lyon väldigt många gånger med PSG och det är troligtvis det bästa klubblaget jag mött, säger Asllani inför lördagens första semifinalmöte på hemmaplan.

"Känner ju jättemånga i Lyon"

Semifinalen innebär även ett svenskmöte. I Lyon spelar sedan förra sommaren landslagskamraten Caroline Seger. De båda var under flera säsonger även lagkamrater i Paris Saint-Germain.

- Det ska bli kul. Och jag känner ju jättemånga i Lyon. Det är många som har spelat i PSG – det är många kompisar i det laget, säger Asllani, som spelade i PSG 2012–januari 2016.

Hon räknar med att Manchester City ska försöka spela som vanligt med ett stort bollinnehav, men medger att det kan bli tufft mot just Lyon.

- Det kommer vi kanske inte få göra stundtals mot Lyon. Det kommer bli en stor utmaning – det kommer att sätta oss på prov. Samtidigt får vi lite koll på var vi står klubblagsmässigt eftersom det är första gången klubben spelar i Champions League, säger 27-åringen.

TT: Vad ser du att ni har för styrka i laget som kan vålla problem för Lyon?

- Vi har ju nästan hela Englands startelva i vårt lag. Vi har ett fysiskt starkt lag vi också. Förhoppningsvis kan vi dra nytta av det mot Lyon.

"Ett drömscenario"

I den andra semifinalen möts Barcelona och Paris Saint-Germain. Returerna spelas den 29 april och finalen i Cardiff, Wales, avgörs den 1 juni.

- Det finns ju en chans att möta PSG i en final. Det hade varit ett drömscenario, men vi kan ju inte tänka så långt. Vi ska ju möta Lyon – man kan ju inte få en tuffare motståndare, säger Kosovare Asllani.