Landslagsstjärna nära comeback – siktar på EM

Fyra månader efter förlossningen är Johanna Bundsen, 29, redan i gång med träning igen. I december siktar hon på att vara med på EM.
– Det ska bli otroligt häftigt att se vad kroppen håller för nu, säger hon till SVT.

ANNONS
|

I mars månad födde landslagsmålvakten Johanna Bundsen sitt första barn.

Efter att inte ha spelat en match sedan oktober är hon nu i gång med försäsongsträningen på allvar igen.

– Det ska bli otroligt häftigt att se vad kroppen håller för nu, säger 29-åringen, som ännu inte kommit igång med handbollsrelaterad träning, till SVT.

Den 22 augusti inleds säsongen med klubblaget København. Planen är att försöka vara redo redan tills dess.

På grund av att OS i Tokyo flyttades fram ett år har nu landslagsmålvakten förhoppning om att delta nästa år. Men redan innan dess kan hon vara med på EM i Danmark och Norge i december.

ANNONS

– Det hade varit fantastiskt kul. Sedan får vi se hur kroppen reagerar på att komma tillbaka, det var längesedan jag var på en handbollsplan. Men givetvis är det något jag verkligen skulle vilja spela. Sedan handlar det om att bli uttagen.

Under de två senaste åren har landslagsstjärnorna Linn Blohm, Isabelle Gulldén och Johanna Westberg fött barn och kommit tillbaka till spel på elitnivå.

Simon Norberg/TT

Född: 3 juni 1991 (29 år)

Position: Målvakt

Klubbar: Kroppskultur, Sävehof, København

Meriter: Åtta SM-guld med Sävehof, EM-brons med Sverige i Kroatien och Ungern 2014

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS