Landslagssimmaren Victor Johansson drabbad av covid-19

Landslagssimmaren Victor Johansson har testat positivt för covid-19, det skriver DN.
– Det här är inte en vanlig influensa, det är mycket värre. Det är svårt att förklara, men det är som om hela kroppen säger att något är fel, säger han till tidningen.

ANNONS
|

Victor Johansson tränar och pluggar på University of Southern California (USC) i Los Angeles och efter att inte ha mått bra i veckan och uppmanats av USC:s fysioterapeut att testa sig fick att besked att han drabbats av covid-19, det skriver DN.

21-åringen berättar för tidningen att han haft feber på nästan 40 grader.

– Då mådde jag inte alls bra, och samma morgon visade det sig att jag hade fått ett mejl från läkaren där det stod att jag var smittad av corona.

I karantän i USA

Nu mår landslagssimmaren, som under våren haft problem med immunförsvaret och testosteronvärdet, lite bättre.

ANNONS

– Jag har inte några problem med andningen, eller någon hosta, utan än så länge är det bara febern som talar om att jag är sjuk. I gengäld räcker det med den.

Johansson berättar att han nu sitter i karantän i sin lägenhet i väntan på att viruset ska försvinna ur hans kropp.

– Det här är inte en vanlig influensa, det är mycket värre. Det är svårt att förklara, men det är som om hela kroppen säger att något är fel.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS