Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Landslagsmålvakten klar för Göteborg

Efter Julia Roddar och Olivia Schough. Nu har GFC gjort klart med nästa landslagsspelare. Enligt uppgifter till GP återvänder den holländska landslagsmålvakten Loes Geurts till klubben, något som nu också har bekräftats av klubben.

Hon lämnade Vittsjö för spel i GFC inför säsongen 2014. Totalt blev det två säsonger i klubben innan karriären fortsatte i hårdsatsande PSG.

LÄS ÄVEN: Motgångarna har gjort Schough starkare

Men tillvaron i den franska storklubben har inte varit optimal för Geurts som den senaste tiden har tränat med GFC i Göteborg för att "hålla igång". Nu kan GP avslöja att Geurts är klar för en återkomst till klubben.

– KGFC har en självklar plats i mitt hjärta, liksom staden Göteborg, säger Geurts till klubbens hemsida.

– Det känns oerhört bra att vara tillbaka i både klubben och i Sveriges vacktraste stad.

Lasse Svensson, sportchef i Göteborg FC:

– Dialogen med PSG har skett i positiv anda och det är fantastiskt bra för vårt lag att få tillbaka Loes Geurts. Hon är en toppmålvakt med bred internationell rutin och har dessutom viktiga ledaregenskaper och är en jättebra tjej på alla sett.

Förutom just Geurts så har GFC värvat en hel del etablerade spelare till den här säsongen. Tidigare har man plockat in den svenska landslagsduon i Julia Roddar och Olivia Schough och nu med Geurts så fortsätter satsningen från klubben.

GFC räknar med att Geurts är spelklar till lagets första match i Svensk Cupen den 10 februari.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.