Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Caroline Seger joggar ner efter en träning med landslaget i Algarve i februari. Arkivbild.

Landslagsläkaren: Seger kan träna

Caroline Seger kom till landslagssamlingen med en misstänkt knäskada. Men efter de första undersökningarna kommer lugnande besked kring lagkaptenen.

På måndagen träffades fotbollslandslaget i Stockholm för den sista samlingen innan VM-truppen tas ut i maj. Men huruvida lagkaptenen Caroline Seger skulle kunna delta i veckans träningar samt i lördagens match mot Tyskland var oklart sedan Seger missat Rosengårds match mot LB07 i helgen med en befarad knäskada.

Men efter de första undersökningarna med landslaget står det klart att det inte är någon fara med lagkaptenens knä.

- Det har egentligen inte hänt något traumatiskt utan hon har känt något i ena knäet de senaste två veckorna. Men vi har gjort undersökningar både kliniskt och funktionellt och det visade inte så mycket, säger Ali Kad.

Enligt landslagsläkaren var det en försiktighetsåtgärd att Seger avstod matchen med klubblaget och landslagskaptenen kommer förhoppningsvis att kunna träna senare i veckan. Och matchen mot Tyskland på lördag ska hon kunna spela.

- Som det ser ut i dag, ja, säger Ali Kad.

Lugnande besked för förbundskaptenen alltså.

- Jag oroar mig aldrig förrän allt är kollat och jag hade lite kontakt innan också så jag var aldrig direkt orolig. Men sedan får vi ta det här steg för steg, säger Peter Gerhardsson.