Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Landslagsklass i Partille cup: "Vill spela en sista gång"

Sävehofs landslagsspelare Olivia Mellegård och Emma Fernis tar chansen att spela Partille cup för sista gången. – Det var ju livets cup när man var liten, säger Emma Fernis.

Sex matcher, sex vinster. Sävehof gick rent i gruppspelet i Partille cups F21-klass. Laget tränas av Henrik Signell och innehåller flera av klubbens A-lagsspelare.

Förra säsongens genombrottsspelare Hanna Örtorp öste in mål i onsdagens överlägsna vinst (17–7) mot OV Helsingborg, som innebar Sävehofs fjärde raka. På onsdagsmorgonen körde Sävehof över tyska HSG Mörlen med 26–5. Under den avslutande gruppspelsdagen blev det segrar mot holländska AES (21–10) och Stenungsunds HK (20–7).

Sista chansen

Högernian Emma Fernis är Partille-lagets spelmotor. 20-åringen slog sig in i Henriks Signells landslag i höstas och växte ut till en nyckel­spelare i Sävehof.

Hon fyller 21 om ett par veckor och nästa år blir hon för gammal för den äldsta åldersklassen i Partille cup.
– Jag blev tillfrågad och så tänkte jag: ”varför inte, det är roligt”. Det är alltid kul att spela handboll. Det var länge sedan jag spelade Partille cup och det var ju livets cup när man var liten, säger Emma Fernis.

Senast hon deltog i Partille cup spelade hon med Skånela och förlorade finalen – för tredje året i rad.
– Det blev silver som vanligt. Nu går jag för guldet så klart. Det är något jag inte har i samlingen så det vore kul, säger hon.

"Gött att spela handboll"

Också för vänstersexan Olivia Mellegård, 21, är det sista chansen att spela turneringen. Liksom Emma Fernis har hon 15 landskamper och ett SM-guld med Sävehof på kontot.

Hennes senaste Partille cup-framträdande var också en finalförlust för fem år sedan, men till skillnad från lagkamraten har hon vunnit Partille cup, med Önnered 2011.

När hon blev tillfrågad om att avbryta uppehållet för att runda av sin Partille cup-karriär kunde hon inte säga nej.
– Det är klart att man vill spela en sista gång. Jag gör det för att jag tycker att det är roligt. Det är gött att spela handboll och få träna.

Hur viktigt är det att vinna turneringen?
– Klart att jag vill vinna, man vill ju vinna när man går in i en turnering. Jag vet inte om det är viktigt för klubben men det hade varit roligt, säger Olivia Mellegård.

En van tränarröst

Henrik Signell har tränat Sävehofs A-lag i fem år och är svensk förbundskapten sedan ett år tillbaka. Men det var ingen tvekan om att träna laget i F21-klassen.
– Det är några A-lagsspelare med och jag missar ogärna detta. Jag tycker att det är så kul. För mig är det bara naturligt, säger han.

Både Olivia Mellegård och Emma Fernis har haft Henrik Signell som tränare sedan de värvades till Sävehof för två år sedan. I A-laget, landslaget och nu i Partille cup.
– Det är en van röst. Jag kommer inte undan från honom, inte ens nu, skämtar Emma Fernis.