Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Calle Halfvarsson, höger, är glad att Stina Nilsson, vänster, kommer till skid-VM i Seefeld som inleds nästa vecka. Arkivbild.

Landslagsglädje över Nilssons VM-besked

Lårskadade Stina Nilsson kommer till VM i Seefeld. Ett besked som glädjer de svenska landslagsåkarna på förlägret i Toblach.

Nyheten om att Stina Nilsson, olympisk mästare men ännu utan VM-guld, ansluter till mästerskapet i Österrike kom precis före en pressträff med längdskidlandslaget i Italien.

De svenska åkarna gläds med Nilsson, som har rehabiliterat en lårskada i Sverige.

- För hennes del är det väldigt roligt att hon får komma dit, det såg ju väldigt mörkt ut ett tag när hon fick den där skadan. Det kändes som att det var riktigt allvarligt, säger Calle Halfvarsson.

- Hon är en frisk fläkt som kan vara med och peppa runt omkring. Sedan är hon ju, så klart, en stor favorit för att ta hem sprintguldet.

TT: Hur mycket vet du om hennes rehabilitering?

- Jag vet inte mycket. Jag har väl bara hört att det har gått bra. Vad det innebär har jag väldigt lite koll på.

För Ida Ingemarsdotter, som inte är uttagen till sprinten nästa vecka, innebar Nilssons besked att hennes egna chanser till en VM-start blev mindre.

- Stina har haft en fantastisk säsong. Det är väl bara hoppas på att allt fortsätter att flyta på, säger Ida Ingemarsdotter.